3.500 'dybt bekymrede' sygeplejersker i opråb: - Fremtiden ser mere end dyster ud

20181023-191006-2-1920x1281we
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
I et åbent brev forsøger sygeplejerskerne at gøre opmærksom på det 'urimelige' arbejdsmiljø på hospitaler og i psykiatrien, som de arbejder under.

Sygeplejerskernes arbejdsvilkår er presset helt i bund, og det får nu fem af sygeplejerskerne fællestillidsrepræsentanter, som repræsenterer de cirka 3.500 medlemmer, der arbejder på Region Sjællands sygehuse og i Psykiatrien, til at forsøge at råbe politikerne op.

De har derfor skrevet et åbent brev til Regionsrådet i Region Sjælland, skriver TV 2 Lorry.

LÆS OGSÅ: Udgifter til private sygeplejevikarer er eksploderet i hovedstaden

'Vi skriver, fordi vi er dybt bekymrede. Vi er både bekymrede for sygeplejerskerne og for patienterne i Region Sjælland. Fremtiden ser mere end dyster ud, hvis der ikke med det samme bliver gjort en indsats for at få regionens sygeplejersker til at blive og for at rekruttere sygeplejersker til de mange ledige sygeplejerskestillinger i Region Sjælland,' står der blandt andet i brevet, som TV 2 Lorry har set.

I brevet beskriver fællestillidsrepræsentanterne et arbejdsmiljø, der er 'urimeligt'. De fortæller, om vagtplaner der ikke hænger sammen, overbelægning, dobbeltvagter og inddragede fridag

Sygeplejerskerne afslutter brevet med en direkte opfordring til politikerne i Region Sjælland. De beder om at blive hørt, da det er dem, der kender hverdagen på sygehusene og i psykiatrien bedst. Og så beder de om en bedre løn, som de mener vil sætte en positiv spiral igang, der kan sikre, at flere sygeplejersker vælger at blive i faget, ligesom flere vil komme til, lyder argumentet.

Brevet er underskrevet af fem af sygeplejerskernes fællestillidsrepræsentanter på henholdsvis Holbæk Sygehus, Nykøbing Falster Sygehus, Psykiatrien vest, Sjællands Universitetshospital Roskilde, Sjællands Universitetshospital Køge og Slagelse Sygehus.

GDPR