3F: - Man kan ikke skrige på arbejdskraft, hvis man ikke gør den synlig

20130423-110346-3-1920x1281we
FH og 3F mener ikke, at virksomhederne er gode nok til at slå stillinger op (arkivfoto). Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation raser over arbejdsgivere, der skriger efter arbejdskraft, men som ikke er gode nok til at gøre de ledige stillinger synlige. Det er et billede, som også 3F kan genkende.

Der er masser af hænderne at tage af, lyder det fra Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), i et interview med Berlingske

Budskabet fra formanden er henvendt til alle de virksomheder, der siger, de ikke kan finde arbejdskraft:  

LÆS OGSÅ: Stort frafald af minoritetskøn på erhvervsuddannelser: - Jeg skulle ikke bare lære mit fag, jeg skulle også lære selvforsvar

- Det kan godt gøre mig lidt rasende, at virksomhederne ikke er særlig gode til at lægge jobbene frem. Det skal jo ikke være nogen gættekonkurrence, hvor mange medarbejdere virksomheder mangler. Vi hører tit historier om virksomheder, der mangler arbejdskraft, men når det kommer til stykket, så var det i virkeligheden for tre måneder siden. Vi er nødt til at finde hinanden. I det offentlige skal ledige stillinger slås op. Det skal de ikke i det private, men virksomhederne skal blive meget bedre til at fortælle om, hvor de ledige stillinger er, siger Lizette Risgaard til Berlingske.

Man må da som minimum offentligt slå sine stillinger op, så de ledige kan se og søge dem. De ledige har jo ikke en krystalkugle
Søren Heisel , forbundssekretær i 3F

At virksomhederne ikke er gode nok til at rekruttere, er et billede, man genkender hos 3F. Det fortæller Søren Heisel, der er forbundssekretær i fagforbundet:

- Man kan ikke skrige på arbejdskraft, hvis man ikke gør den synlig. Jeg hørte blandt andet om en arbejdsgiver på et hotel, der fortalte, at han havde slået stillinger op på sine sociale medier, og samtidigt spurgt sine medarbejdere om de ikke lige kunne spørge deres venner, om de ville have et job. Sådan får man altså ikke nye medarbejdere på en ordentlig måde. Man må da som minimum offentligt slå sine stillinger op, så de ledige kan se og søge dem. De ledige har jo ikke en krystalkugle.

Det er ikke noget, som Kristian Nørgaard, der er politisk chefkonsulent i Horesta, arbejdsgiverorganisation for hoteller og restauranter, kan genkende: 

LÆS OGSÅ: Bliver barnet taberen i barselsudspil? Nej, siger fagbevægelsen

- Når manglen på arbejdskraft er så stor, så regner jeg også med, at virksomhedernes stillingsopslag er skarpe. Men det er ikke noget, vi blander os i. Jeg oplever til gengæld, at der er rigtig mange arbejdsgivere, der har enormt stort fokus på trivslen for at holde på de ansatte og for ikke at dræne dem, har han tidligere fortalt til A4 Beskæftigelse.

GDPR