Intern mail afslører, at Socialdemokratiet har givet ordførere mundkurv på

20221008-150048-L-1920x1440we
Socialdemokratiet har frataget alle folketingsmedlemmer deres ordførerskaber under valgkampen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Ordførerne i Socialdemokratiet må ikke udtale sig til medierne under valgkampen. De skal i stedet henvise til partiets pressetjeneste, lød ordren fra centralt hold før valget, afslører Politiken.

Når man som journalist under valgkampen har ringet til Socialdemokratiets finans- eller sundhedsordfører med spørgsmål til en artikel, har svaret konsekvent været, at man i stedet skal rette henvendelse til partiets pressetjeneste.

En anelse besynderligt under en valgkamp, hvor politikerne ellers kæmper om opmærksomhed på alle fronter.

Men de manglende udtalelser er ikke tilfældige.

Ifølge Politiken har alle socialdemokratiske politikere nemlig fået frataget deres ordførerskaber under valget og må derfor ikke udtale sig til medierne, før det er håndteret "centralt" i partiet, hvad holdningen er til pressens spørgsmål. 

Det fremgår af en mail fra Socialdemokratiets gruppeformand Leif Lahn til alle folketingsgruppens medlemmer, som Politiken har fået læst op. 

"Det må være træls at være politiker, der har slidt for at sætte sig ind i et fagområde og er stolt over at skulle tegne det. Hvad har man som politiker at gå til valg på, hvis man ikke må tale om det, man ved noget om," siger professor Per Nikolaj Bukh fra Aalborg Universitet til Politiken og påpeger, at det skubber til fortællingen om Mette Frederiksen som magtfuldkommen. 

Hverken De Konservative, Danmarksdemokraterne eller Venstre har frataget folketingsmedlemmerne deres ordførerskaber, oplyser de.

GDPR