I aften kåres årets tillidsrepræsentant: Mød de nominerede her

TR
I aften afgøres det, hvem der løber med æren - og en check på 25.000 kroner til arbejdspladsens faglige klub - når A4 kårer Årets Tillidsrepræsentant. Mød de fem nominerede her.

I aften afgøres det, hvem der bliver Årets TR, når A4 Medier kårer vinderen i DR's Koncerthus. Udover æren løber vinderen også afsted med en check på 25.000 kroner til arbejdspladsens faglige klub.

Fem kandidater er blevet udvalgt til prisen blandt 328 indstillede. Vi har tidligere præsenteret hver af de fem finalister i hver sin artikel, men i anledning af aftenens kåring bringer vi her en fælles oversigt.

René Bøhm Jensen, teknisk projektleder i Danmarks Radio

René Bøhm Jensen kan næste forår fejre sit 30-års jubilæum i Danmarks Radio.

Artiklen fortsætter efter videoen

De seneste fem år har han også været tillidsrepræsentant, og her har arbejdet med inklusion og ligestilling på arbejdspladsen været et hjertebarn for René.

LÆS OGSÅ: René er nomineret til Årets Tillidsrepræsentant - mød ham her

I indstillingen af René hed det blandt andet: "Som tillidsrepræsentant har han arbejdet med ligestillingsdagsordenen, længe før det blev anerkendt som en vigtig del af TR-arbejde."

For René er indstillingen et bevis på, arbejdet som tillidsrepræsentant nytter noget og kan udmønte sig i konkrete forbedringer. 

Til A4 siger han:

- Hvis jeg vinder den her pris, så betyder det rigtig meget personligt for mig, og det viser, at det er det rigtige arbejde, jeg gør ved at fremme ligestilling på alle områder.

Foto: Eno Krogh

Louise Westergaard, hjemmesygeplejerske i Aalborg Kommune

Louise Westergaard har været sygeplejerske i fem år. Siden december har hun ligeledes fungeret som konstitueret tillidsrepræsentant. 

LÆS OGSÅ: Louise har været tillidsrepræsentant i under et år: Nu er hun nomineret til Årets TR

Der har været en turbulent tid, hvor er hun blevet kastet for løverne med en ti uger lang sygeplejerskekonflikt.

I indstillingen af Louise hed det: "Hun er en kæmpe fighter, hvilket kom til udtryk under konflikten, hvor hun virkelig trådte i karakter. Hun var der 100 procent for os andre og tog de kampe, vi andre ikke ville tage, når det var svært."

At vinde ville betyde alverden for Louise Westergaard, der dog med nordjysk besindighed husker sig selv på, hvad det vigtigste er:

- Det ville være en stor ære, og det ville give en virkelig fed aften med mine kolleger. Men det vigtigste er at gøre en forskel og sikre og forbedre arbejdsvilkårene. Det er det, der virkelig betyder noget for mig. 

Foto: Eno Krogh

Inge Grud Madsen, social- og sundhedsassistent på ældrecentret Bakkegården i Randers

- Inge er Bakkegårdens mor. Hun er en kæmpe ressource for trivslen for både borgere og de ansatte på Bakkegården.

Sådan indleder Anne Poulsen til A4, da hun skal fortælle, hvorfor Inge Grud Madsen er en helt særlig tillidsrepræsentant.

LÆS OGSÅ: Inge er blandt de fem nominerede til Årets TR: - Hun er Bakkegårdens mor

Inge Grud Madsen har været social- og sundhedsassistent siden 2007, hvor hun de seneste syv år også har fungeret som tillidsrepræsentant på ældrecentret Bakkegården i Randers.

Linda Jordan er også kollega med Inge Grud Madsen. Hun fortæller til A4: 

- Det findes ikke særligt mange af hendes slags. Det finder man ud af, når man lærer at hende at kende. Derfor kunne jeg slet ikke lade være at nominere hende, da jeg fik chancen.

Om chancen for at vinde siger Inge Grud Madsen:

- Det ville være kæmpestort. Jeg kan slet ikke forestille mig det. Det ville være helt fantastisk. 

Privatfoto

Charlotte Madsen, salgsassistent i Føtex Nyborg

Charlotte Madsen har arbejdet 25 år i Føtex Nyborg, hvor hun de seneste tre år også har været tillidsrepræsentant.

LÆS OGSÅ: Charlotte er nomineret til Årets TR: - Hun har givet mig selvtilliden tilbage

Charlotte er blevet indstillet af sin kollega Mathilde Hansen, der fortæller:

- Hun har givet mig selvtilliden og styrken til at komme tilbage til jobbet igen på en god måde, efter jeg røg ned med angst og ikke kunne finde mig selv. Uden hende var jeg ikke komme så langt, som jeg er i dag.

Charlotte er Mathilde Hansens mentor i Føtex Nyborg, hvor Mathilde startede som praktikant og siden blev flexjobber. Og netop arbejdet med inklusion på arbejdspladsen er noget, der ligger Charlotte Madsen meget på sinde. 

- Der skal være plads til alle, og det skal ikke bare være noget, man siger, fordi det lyder godt. Man skal gøre noget for det. Alle skal have en chance, og alle kan, hvis de får den rigtige støtte. Ellers kan det ikke lade sig gøre. 

Foto: Eno Krogh

Brian Vestergaard, slagter på Danish Crowns slagteri i Blans

Syd for den lille sønderjyske landsby Blans mellem Aabenraa og Sønderborg ligger Danish Crown. Her har Brian Vestergaard de seneste 14 år været fællestillidsrepræsentant for 1.100 slagtere på Danish Crown.

LÆS OGSÅ: Brian er nomineret til Årets TR: Der er ikke noget, der går hans næse forbi

- Der er ikke noget, der går Brians næse forbi. Der er ikke nogen problemer, der er for store eller for små. Han vil vinde en sag, og det er meget karakteristisk for ham, fortæller kollegaen Kaj Neumann. 

Det suppleres af Brian Vestergaards chef, Ole Carlsen: 

- Han er rimelig vedholdende, det som jeg også kalder stædig med et lille smil på læben. Men altid i en god tone, altid fagligt, altid sagligt.

Brian lægger ikke skjul på, at han er beæret over nomineringen, og skulle han løbe med titlen, vil det være stort for selv en beskeden sønderjyde.

- Det er ikke hver dag, man får sådan en nominering, så det ville jo være et kæmpe skulderklap for mig at rende med titlen. Det ville jeg blive meget stolt over.

Foto: Eno Krogh

GDPR