Årets uddannelsesmentor er fundet: "John tror på det bedste i alle"

_DSC8255
En tydeligt berørt John Kopatz modtog i Cirkusbygningen prisen som Årets uddannelsesmentor. Foto: Martin Sylvest Andersen/A4 Medier
Arbejdsmiljørepræsentant og praktikvejleder John Kopatz fra specialcenteret Børne- og Ungehusene Udby skaber tryghed og større arbejdsglæde blandt sine kollegaer. Derfor blev han onsdag kåret som 'Årets uddannelsesmentor' af A4 Medier i samarbejde med HK.

Onsdag aften blev vinderen af 'Årets uddannelsesmentor' kåret i Cirkusbygningen. Og prisen gik til John Kopatz socialpædagog fra Børne- og Ungehusene Udby, som er et specialcenter i Syddanmark.

Til stående klapsalver modtog han prisen.

"Her står en af de gladeste mænd i Danmark," sagde en tydeligt bevæget John Kopatz fra scenen om sig selv.

Prisen blev uddelt af administrerende direktør for Tænketanken DEA Stina Vrang Elias og forbundssekretær i 3F Lene Krabbe Dahl. 

"Langt de fleste af os kan tænke tilbage på en lærer eller mentor, der var der i det rette øjeblik og gav det rette puf i den rette retning," lød det fra Stina Vrang Elias.

Lene Krabbe Dahl supplerede: 

"Vi skal hylde de rette mennesker, der åbner en verden af muligheder for andre."

"Tror på det bedste i alle"

På Børne- og Ungehusene Udby har han som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og praktikvejleder formået både at sikre sikkerheden på sin arbejdsplads med et nyt alarmsystem og guidet de unge godt igennem deres praktik. 

Sådan lyder det fra Thomas Madsen, der er tillidsrepræsentant (TR) på stedet og indstiller af John Kopatz.

"John har også været min praktikvejleder, og i den forbindelse stod jeg som studerende med et hjertesvigt i starten af min praktik, hvor jeg var klar på at stoppe og opgive drømmen om at blive pædagog," siger Thomas Madsen i sin indstilling. 

"John var hurtig til at sige, at det måtte jeg ikke, fordi han troede på mig, mine kompetencer og evner som kommende pædagog og kollega. Her godt og vel seks år efter er jeg kommet så langt, at jeg er fungerende TR, og John er AMR. John tror på det bedste i alle uanset handicap, og han giver en troen på, at man selv kan klare tingene, men at det er en styrke at spørge om hjælp," uddyber han.

Thomas Madsens oplevelse som studerende med John Kopatz som praktikvejleder er sammen med hans værdi for praktikanter generelt begrundelsen for, at han modtager prisen som 'Årets uddannelsesmentor', hvor der følger en pengepræmie på 5.000 kroner med.

Artiklen fortsætter under videoen

 

Prisen, der uddeles af A4 Medier i samarbejde med HK og er præmiesponsoreret af Socialpædagogerne, går til en person, som har hjulpet en elev, lærling eller praktikant med at lykkes.

Det kan være, at personen har tjek på det rigtige udstyr for at afhjælpe ordblindhed eller andre problemstillinger. Det kan også være en lærer, der har støttet ekstraordinært, så en elev, lærling eller praktikant kunne færdiggøre sin uddannelse. Det kan både være en lærer, uddannelsesvejleder, mentor eller uddannelsesansvarlig. 

"Dette er fortællingen om alt det, der lykkes, frem for historier om frafald, blodrøde bundlinjer og ringe arbejdsmiljø. Det er vigtigt som medie, at denne fortælling også bliver fortalt," sagde chefredaktør for A4 Medier Kristian Madsen sidste år i forbindelse med, at prisen skulle uddeles for første gang. 

Da prisen som Årets uddannelsesmentor blev uddelt for første gang, var det Cecilie Aagaard Madsen fra Odense Albani Apotek og Farmakonomforeningen, der til stående ovationer i DR's Koncerthus løb med hædersbeviset og en check på 10.000 kroner sponsoreret af HK.

GDPR