Nu er Årets uddannelsesmentor fundet: “Jeg er enormt rørt og taknemmelig”

DSC00299
Cecilie Aagaard Madsen er vinder af 'Årets Uddannelsesmentor', der torsdag aften blev uddelt for første gang i DR's Koncerthus. Foto: A4 Medier/Eno Krogh
18. nov. 2022 06.00
Cecilie Aagaard Madsen har sikret elevers trivsel på Odense Albani Apotek og er derfor af A4 Medier kåret som 'Årets uddannelsesmentor'.

Cecilie Aagaard Madsen er vinder af 'Årets uddannelsesmentor', der torsdag aften blev uddelt for første gang i DR's Koncerthus.

Hun stiller - ifølge indstillingen til prisen - både krav og spørgsmål og arbejder samtidig benhårdt for, at de studerende på hendes arbejdsplads, Odense Albani Apotek, skal have gode vilkår og muligheder for læring.

“Cecilie Aagaard Madsen støtter eleverne i deres uddannelse og tager hensyn til de enkeltes behov - både på det faglige og det menneskelige plan. Hun skaber trygge rammer og har klare forventninger og krav til eleverne. Det betyder, at de er i trygge hænder hos Cecilie. Det er afgørende for elevernes trivsel på Odense Albani Apotek,” lød det i begrundelsen fra juryen, der bestod af blandt andet forbundsformand for FOA Mona Striib, formand for BUPL Elisa Rimpler og forbundsformand for HK Anja C. Jensen. 

LÆS OGSÅ: Ny pris: Nu kan elever indstille til Årets Uddannelsesmentor

Sidstenævnte uddelte prisen til Cecilie Aagaard Madsen. 

Og det var en rørt Cecilie Aagaard Madsen, der modtog prisen med et stående bifald fra publikum. 

"Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er enormt rørt og taknemmelig. Så bare: tak," lød det kort.

LÆS OGSÅ: Her er de nominerede til Årets uddannelsesmentor

Det er noget helt nyt, at A4 Medier hylder Danmarks bedste mentor. 

"Dette er fortællingen om alt det, der lykkes frem for historier om frafald, blodrøde bundlinjer og ringe arbejdsmiljø. Det er vigtigt som medie, at denne fortælling også bliver fortalt," siger chefredaktør for A4 Medier Kristian Madsen. 

Derfor er Årets uddannelsesmentor en unik pris

Ifølge A4 Mediers chefredaktør er 'Årets uddannelsesmentor' særlig, fordi det er elever under uddannelse og elever, der netop er færdiguddannet, som har indstillet de nominerede. 

Ud over Cecilie Aagaard Madsen var Line Karlsen fra Tåsinge Plejecenter indstillet, blandt andet for at få FGU-elever, der til at starte med ikke kunne se meningen med deres dagcenterpraktik, til at opdage vigtigheden af deres faglighed.

Desuden blev Ketty Bruun fra Aarhus Universitetshospital indstillet for at give elever på hendes arbejdsplads konstruktiv kritik - ikke mindst i form af grundig og perfektionistisk feedback. 

"Denne pris giver de unge mulighed for at påskønne en, der var der i det øjeblik, hvor man havde brug for det, eller hvor man måske var lige ved at droppe ud af sin uddannelse. Jeg tror, der er mange mennesker, der virkelig gerne vil hylde deres mentor. Det vil A4 Medier meget gerne sætte ramme om," siger chefredaktør Kristian Madsen.