Kommune opsiger kontrakt med rengøringsfirma, der er afsløret i lønsnyd

20200402-191446-L-1920x1280we
For ringe rengøring på skoler og løndumping af østeuropæere om natten, får nu Aarhus Kommune til at droppe samarbejdet med det private rengøringsfirma KN Rengøring. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Landets næststørste kommune opsiger i slutningen af november samarbejdet med firmaet KN Rengøring efter rengørings-sjusk og løndumping af østeuropæisk arbejdskraft.

Om få uger har KN Rengøring ikke længere kontrakt med Aarhus Kommune.

Kommunen opsagde kontrakten med firmaet grundet dårlig kvalitet af rengøring på syv af kommunens skoler, og nu er det også kommet frem, at firmaet har løndumpet østeuropæiske medarbejdere ved ikke at betale tillæg for natarbejde.

Kontrakten blev opsagt allerede i juni, men på grund af et langt opsigelsesvarsel slutter samarbejdet først den 30. november. Beslutningen blev truffet efter en række klager fra de pågældende skoler.

LÆS OGSÅ: Hovedstadskommuner går sammen mod social dumping

Først efter opsigelsesvarslet fik kommunen nys om, at ansatte i KN Rengøring - hovedsageligt rumænere - gjorde rent midt om natten på flere af skolerne. I mindst et tilfælde uden at få den løn, de havde ret til.

Det viser en række dokumenter om sagen fra Aarhus Kommune, som A4 Arbejdsmiljø har fået aktindsigt i.

På kontrol om natten

I juli kunne revisionsfirmaet PwC således efter en række uanmeldte kontroller på skolerne og skrivebordskontroller konstatere, at rengøringspersonalet, der udførte natarbejde på Åby Skole i det vestlige Aarhus, var blevet snydt for nattillæg efter overenskomsten.

"Ved gennemgang af dokumentation fra fire medarbejdere har PwC konstateret, at ingen af dem modtager nattillæg, idet den planlagte arbejdstid er angivet som delvis almindelige tid, og delvis aften tid (kl. 18.00-22.00)".

"Dermed er der uoverensstemmelse mellem på den ene side arbejdstidsplanerne og aflønningen, og på den anden side PwC’s observationer og personalets eget udsagn om arbejdstid," skriver revisionsfirmaet i kontrolrapporten.

PwC slog samtidig fast, at der er "reel risiko" for, at der også foregår løndumping om natten på de andre skoler.

LÆS OGSÅ: Ny forskning: Løst ansatte truer arbejdsmarkedet

Under PwC's uanmeldte kontrolbesøg ved Åby Skole ankom rengøringspersonalet til skolen ved 22.30-tiden. Først ved midnatstid påbegyndte de arbejdet på skolen efter at have siddet og ventet i deres biler i halvanden time.

Ifølge de fire rengøringsfolk, PwC-kontrollanterne mødte på stedet, var de blevet pålagt først at møde ind på skolen klokken 24.

Ønsker ikke mudderkastning

KN Rengøring er lodret uenig i konklusionerne. Serviceoverenskomsten med fagforbundet 3F bliver fulgt til punkt og prikke, mener rengøringsfirmaet. Firmaet erkender, at de i en periode ikke har betalt nattillæg til rengøringspersonalet på Åby Skole.

- Mine medarbejdere var ikke ansat til at gøre rent om natten. De var ansat til at gøre rent om morgenen og i dagtimerne. Når de frivilligt vælger at møde ind om natten, er jeg ikke forpligtet til at betale dem tillæg for det. Der tager kommunen fejl. Jeg ønsker dog ikke at bidrage til mudderkastning, siger direktør Henrik Nielsen.

Ifølge Aarhus Kommune havde KN Rengøring en frivillig aftale med sine medarbejdere om, at de selv kunne bestemme deres arbejdstsid. Det vil sige, at de kunne møde på job, når det passede, bare de gjorde deres arbejde. 

Det er godt, at kommunen sætter firmaet fra bestilling, når de snyder på vægten
Randi Smitsdorf, formand, 3F Aarhus Rymarken

Men en sådan aftale er overenskomststridig, mente Aarhus Kommune.

Derfor forlangte kommunen at se dokumentation for, at lønudbetalingen til rumænerne foregik efter bogen. Aarhus Kommune truede KN Rengøring med bod, hvis ikke de inden for en tidsfrist i september 2021 havde fremsendt lønsedler, mødetider og ansættelseskontrakter. 

Firmaet overholdt tidsfristen.

Vi har ikke set, at de har tilbagebetalt beløbet til medarbejderne. Men når KN Rengøring i en mail til os skriver, at de vil betale nattillæg med tilbagevirkende kraft, så har vi selvfølgelig tiltro til, at det er det, de vil
Malene Krogsgaard, konsulent, Aarhus Kommune

A4 Arbejdsmiljø har set en række lønsedler og timesedler fra KN Rengørings ansatte fra maj, juni og juli 2021, som firmaet sendte til Aarhus Kommune i september. Her fremgår det, at medarbejderne har modtaget tillæg efter natarbejde i tidsrummet 22-05. 

Det er dog uvist, om lønsedlerne stammer fra ansatte, der har arbejdet på Åby Skole, eller på andre skoler i kommunen. Aarhus Kommune har ikke overblik over, hvor stort et beløb KN Rengøring måtte skylde personalet fra Åby Skole i manglende nattillæg med tilbagevirkende kraft.

Kommune har ikke set dokumentation

I en mail fra KN Rengøring til Aarhus Kommune den 30. juli 2021, skriver Henrik Nielsen, at firmaet nok skal betale det nattillæg, de skylder, med tilbagevirkende kraft.

Men her i november har Aarhus Kommune endnu ikke set dokumentation for, at det er sket. Alligevel ser kommunen sagen som afsluttet.

- De (KN Rengøring, red.) skrev til os, at det var en fejl, at de ikke havde betalt nattillæg, og det ville de rette op på. Derefter modtog vi dokumentation for, at de nu fremadrettet betalte nattillæg til medarbejderne. Det var tilfredsstillende for os, og siden har vi ikke gjort mere ved sagen, forklarer konsulent Malene Krogsgaard, der har behandlet sagen for Aarhus Kommune. 

Det vil sige, at I ikke har set dokumentation for, at personalet, der gjorde rent på Åby Skole, har fået efterbetalt de nattillæg, de mangler?

- Nej, det har vi selvfølgelig ikke. Vi har ikke set, at de har tilbagebetalt beløbet til medarbejderne. Men når KN Rengøring i en mail til os skriver, at de vil betale nattillæg med tilbagevirkende kraft, så har vi selvfølgelig tiltro til, at det er det, de vil. Vi har fået dokumenteret, at de nuværende lønsedler overholder vores sociale klausuler.

Jeg skal lige forstå det korrekt: Så I stoler blindt på, at arbejdsgiveren har efterbetalt nattillægget, selvom I ikke har set dokumentation på det?

- Vi stoler ikke blindt på vores leverandører. Vi synes faktisk, vi har været ansvarlige i vores kontrol med denne leverandør i forhold til stikprøvekontroller og andet.

Hvordan kan I afslutte sagen uden at få dokumenteret, at medarbejderne har fået de penge, de har krav på?

- Det kan vi ved, at vi nu kan se, at de nu udbetaler nattillæg til medarbejderne. Men det er rigtigt, at vi ikke har set dokumentation for betaling med tilbagevirkende kraft, erkender Malene Krogsgaard.

3F: Godt, de er taget fra bestilling

I den lokale 3F-fagforening er man tilfredse med, at Aarhus Kommune nu stopper samarbejdet med rengøringsfirmaet.

- Det er godt, at kommunen sætter firmaet fra bestilling, når de snyder på vægten, siger Randi Smitsdorf, formand for 3F Aarhus Rymarken.

KN Rengøring har heller ikke tænkt sig at gøre mere ved sagen, men agter at overholde forpligtelserne indtil kontraktens udløb den 30. november. Kommunen er i sin gode ret til opsige kontrakter med leverandører, påpeger Henrik Nielsen.

Alle medarbejdere, der arbejdede for KN Rengøring på kommunens syv skoler, er nu blevet varslet fyret, oplyser han.

Omstridt firma

Det er ikke første gang, at det landsdækkende rengøringsfirma havner i en sag om løndumping.

I januar 2020 skrev Fagbladet 3F, at 3F og rengøringsfirmaet havde indgået et forlig i Arbejdsretten i en sag, hvor to rengøringsmedarbejdere var blevet snydt for løn og pension. Forliget betød, at KN Rengøring skulle efterbetale rengøringsmedarbejderne i alt 169.000 kroner.

Derudover skulle firmaet betale en bod på 25.000 kroner til 3F for brud på overenskomsten.

Også i 2018 modtog et rumænsk par 330.000 kroner i erstatning fra KN Rengøring for manglende udbetaling af løn og pension.

GDPR