Så svært er det for virksomhederne at finde arbejdskraft

20210308-144534-6-1920x1280we
Ifølge AE vil der i 2030 mangle 99.000 faglærte. (Arkivfoto) Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
De danske virksomheder skriger på arbejdskraft. Hele 65.450 gange i årets første seks måneder forsøgte arbejdsgivere forgæves at rekruttere medarbejdere.

De seneste mange år har prognoser spået om, at der vil komme til at mangle hænder på de danske arbejdspladser.

Og nu er det danske arbejdsmarked ved at blive indhentet af fremtiden, skriver Finans.

LÆS OGSÅ: Lizette Risgaard vil tage forsikrede ledige fra jobcentrene: - Det tror jeg faktisk ikke, de har så svært ved at forstå

Hele 65.450 gange i årets første seks måneder har arbejdsgiverne forgæves forsøgt at besætte en ledig stilling, viser en rekrutteringsundersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

- Der er nogle underliggende uddannelsesmæssige ubalancer, som skyldes, at vi i årevis har uddannet for få med de kompetencer, der bliver brug for, og derfor løser vi ikke problemet med at skaffe arbejdskraft med et snuptag, siger cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) Erik Bjørsted, til Finans.

AE har i en tidligere prognose spået, at der i 2030 vil mangle 99.000 faglærte.

Nye tal fra STARs rekrutteringsundersøgelse viser, at arbejdsgiverne i 41 pct. af tilfældene måtte opgive at besætte en stilling som murer. Også de kommunale og regionale arbejdsgivere kæmper med at finde medarbejdere. 40 pct. af forsøgene på at finde en social- og sundhedsassistent gik således i vasken.

Problemet med manglende arbejdskraft er nu ifølge Dansk Industri så stort, at virksomheder må sige nej til ordrer, fordi de ikke kan ansætte nok folk.

GDPR