Ny bog:
Ældre skal blive på arbejdsmarkedet: Men vi er samtidig ekstremt dårlige til at anerkende dem

IMG_1675__1_
Lene E. Kronborg, der er karriererådgiver, oplever, at seniorer, føler sig diskrimineret på arbejdsmarkedet. Foto: Privat
9. okt. 2021 07.00
Mange seniorer mistrives på jobbet. Det hænger ikke sammen med, at vi har afskaffet efterlønnen og hævet pensionsalderen, mener Lene E. Kronborg, der er karriererådgiver for seniorer.

Ældre er dårlige til it, de er teknik-forskrækkede, og de har svært ved at lære nyt. Sådan lyder nogle af de fordomme, der møder den ældre generation på arbejdsmarkedet.

LÆS OGSÅ: Allan på 76 elsker jobbet som frisør: 'Du kan tro, at jeg har mange hemmeligheder'

Og selvom der rent faktisk er noget omkring det med it, så er det et formålsløst fokus at have i en tid, hvor vi skal være på arbejdsmarkedet længere end nogensinde før. Det mener Lene E. Kronborg, der er karriererådgiver for seniorer og forfatter til bogen  ‘Flodhesten fik bidt halen af’, om blandt andet aldersdiskrimination. 

-  Vi laver reformer, der har til formål at få os til at blive så længe som muligt på arbejdsmarkedet, vi afskaffer efterlønnen og lader pensionsalderen stige. Men vi er samtidig ekstremt dårlige til at anerkende seniorerne. Tværtimod mistrives mange af dem. De føler sig ofte diskriminerede på arbejdspladsen og fravalgte, når de skal søge job. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord