Styrelse glemte hundredvis af sager om arbejdsskader:
Borgere måtte vente på erstatning i månedsvis

AES
186 afgørelser om erstatning til borgere med arbejdsskader blev glemt i op til ti måneder i mailboks hos Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Foto: Nicolai Linares / Scanpix
8. jan. 2020 06.05
186 afgørelser om erstatning til borgere med arbejdsskader blev glemt i mailboks hos Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Fejlen kan have forsinket flere hundrede borgeres erstatning. Advokat kalder fejlen 'fuldstændig ubegribelig'.

Flere hundrede danskere kan have ventet forgæves på erstatning i månedsvis, selvom de havde fået myndighedernes ord for, at de var berettiget til økonomisk kompensation efter at være kommet til skade på jobbet. 

I løbet af det seneste år er 186 afgørelser i arbejdsskadesager havnet i et sort hul hos Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES), der behandler sager for danskere med arbejdsskader. 

LÆS OGSÅ: Smed ventede 15 år på erstatning efter arbejdsulykke: Så glemte styrelse hans sag  

Fejlen er sket, når de afgjorte sager er blevet sendt fra Ankestyrelsen, der blandt andet behandler klager over afgørelser i arbejdsskadesager, til AES, der i sidste ende står for at beregne, hvor stor erstatning en person er berettiget til. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord