Akademikerne vil stoppe tidsspild på studier med en meritreform

20190130-163617-3-1920x1296we
Meritsystemet er en jungle i dag, lyder det fra Akademikernes formand. Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix
Med et nyt udspil vil Akademikerne gøre det nemmere og mere overskueligt at se de mulige overgange mellem forskellige uddannelser.

Meritsystemet er en jungle i dag, mener Akademikerne, og derfor foreslår forbundet en meritreform.

Det skriver A4 Uddannelse.

“Vi skal have lavet et system, der gør det nemt at flytte sig. Det skal vi, fordi det giver fagligt mening, så vi hverken spilder uddannelsesinstitutionens, individets eller samfundets tid med at gentage noget, folk allerede kan,” siger formand for Akademikerne Lisbeth Lintz til A4 Uddannelse.

Der er ifølge hende nemlig ikke noget overblik over, hvad man kan få merit for, hvilket kan føre til unødvendigt mange år i uddannelsessystemet, og at unge fortsætter med at fravælge professionshøjskoler og erhvervsakademier af frygt for at lukke døre.

“Hvis vi får gjort meritsystemet mere smart, så gør det det også mere attraktivt at for eksempel søge fra universitetet til læreruddannelsen, hvis man kan se, at man ikke skal starte helt forfra,” siger Lisbeth Lintz.

Akademikernes formand peger desuden på, at det skal gøres økonomisk attraktivt for uddannelsesinstitutionerne at optage flere studerende via merit.

“Hvis du mister et helt års penge af at give et års merit til en danskstuderende fra universitetet, så skal vi selvfølgelig have en økonomisk motivationsfaktor, der rent faktisk belønner skolerne for at give relevant merit,” siger Lisbeth Lintz.

Lisbeth Lintz håber nu, at uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) vil føre tankerne ind i det politiske arbejde.

GDPR