76-årige Allan er frisør:
'Hårdere at sidde derhjemme end at arbejde'

Allan_p___B__d
Allan Birkerod elsker sit arbejde som frisør. Foto: Privat
TEMA: Corona i Danmark
22. apr. 2020 22.00
Allan Birkerod har taget saksen i hånden igen efter en måned, hvor hans arbejdsplads har været tvangslukket. "Jeg tror, det er godt for de ansatte i Brugsen, at jeg må gå på job igen, for de har været lidt trætte af at tale med mig", fortæller den 76-årige frisør, der ikke frygter at blive smittet med coronavirus.

Der er bedsteforældre, der må nøjes med den kontakt, de får, når de vinker til børnebørnene fra altanen. Og der er ældre på plejehjemmene, der i fem uger ikke har set et eneste familiemedlem. Det er vilkårene for landets ældste generation, der via isolation beskytter sig mod coronavirussen.

Allan Birkerod har ikke valgt at gå i isolation, selvom han med sine 76 år er i risikogruppen for at blive hårdt ramt, hvis han bliver smittet med corona. Så da han i mandags for første gang, siden regeringen den 17 marts besluttede at tvangslukke landets frisører, kunne få lov til at komme tilbage på jobbet som frisør, var han en glad mand: 

LÆS OGSÅ: Frisøren Trine er lettet: 'Men jeg tager ikke imod kunder endnu'

- Jeg har siddet derhjemme i en måned nu og spurgt min kone: 'Er det også søndag i dag?' Jeg tror, det er godt for de ansatte i Brugsen, at jeg må gå på job igen, for de har været lidt trætte af at tale med mig. Det er jo ikke kun terapi for kunderne, når de sætter sig i frisørstolen og snakker. Det er også terapi for mig at lytte og give min mening, siger Allan Birkerod, der to dage om ugen tager saksen i hånden i datterens frisørsalon Mae West i Fredericia.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord