ANALYSE: Dorthe Boe Danbjørg måtte hurtigt lære at slå bak

20210715-132152-6-1920x1280we
Dorthe Boe Danbjørg blev valgt som forkvinde for DSR i september. Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Hun skulle være den pragmatiske og forhandlingserfarne forkvinde, der styrede sygeplejerskerne fredeligt gennem trepartsforhandlingerne, men Dorthe Boe Danbjørg slog skår i hele præmissen for det historiske eksperiment, vi i øjeblikket er vidne til, skriver A4 Overenskomsts redaktør i en analyse.

Dansk Sygeplejeråds nye forkvinde Dorthe Boe Danbjørgs overgang fra næstkommanderende til forkvinde på den fagpolitiske scene er blevet knapt så fredelig efter udtalelsen til Altinget om, at hun ikke ikke ser de igangværende trepartsforhandlingner som en engangsøvelse.

En fagpolitisk landmine, der, ifølge redaktør på A4 Overenskomst Kristoffer Nordskov, sendte rystelser gennem arbejdsmarkedets parter - og skabte problemer for alle andre aktører med aktier i lønløftet. 

"For den private del af fagbevægelsen var interviewet en bekræftelse af, at dens mareridt om et sønderbombet offentligt aftalesystem er velbegrundet, mens offentlige og private arbejdsgivere har taget sig til hovedet ved udsigten til en permanent forhøjet konfliktrisiko i det offentlige," skriver Kristoffer Nordskov. 

Læs den fulde analyse på A4 Overenskomst.