Analyse:
Jobcentrene er boksebold i trepartsforhandlingerne

Jobcenter
Beskæftigelsesministeren vil tilsyneladende have fokus på, hvordan landets jobcentre efterlever rådighedsreglerne for de ledige. Foto: Bente Jæger/A4 Medier
27. sep. 2021 06.00
Spørgsmålet om, hvorvidt jobcentrene er gode nok til at få de ledige i job, er uundgåeligt et punkt på dagsordenen til forhandlingerne.

Når trepartsforhandlingerne, der skal munde ud i en aftale om at øge arbejdsudbuddet, fortsætter i starten af denne uge, sidder der reelt fire parter om bordet: Regeringen, lønmodtagerne, arbejdsgiverne og kommunerne. Sidstnævnte optræder både som arbejdsgiver og hjemsted for de udskældte jobcentre. 

LÆS OGSÅ: Hummelgaard om jobcentrenes fremtid: Vi skal se på, om opgaverne er fordelt rigtigt

Beskæftigelsesministeren vil tilsyneladende ikke blot have fokus på, hvordan arbejdsmarkedets parter kan nå til enighed om at øge arbejdsudbuddet, men også på, hvordan landets jobcentre efterlever rådighedsreglerne for de ledige. 

Er der mon voksen-skældud ved forhandlingsbordet til Kommunernes Landsforening (KL), eller skal jobcentrene have flere muskler at spille med?
Maja Vang, redaktør A4 Beskæftigelse

Det tema har især været til debat, efter Berlingske kunne afsløre, at rengøringsvirksomheden De 5 Stjerner henvendte sig til Københavns Jobcentre for at få besat 450 stillinger. Henvendelsen resulterede i sølle to medarbejdere til virksomheden. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord