Emil fik trusler af patient i psykiatrien:
Giv os nu navnebeskyttelse

Emil_bredformat
34-årige Emil Kjeldsmark Lemvig er glad for sit job i psykiatrien, men trusler har gjort, at han har overvejet at finde et andet sted at arbejde. Foto: Privat
7. jan. 2021 06.00
Emil Kjeldsmark Lemvig ønsker at få erstattet sit fulde navn med et tjenestenummer i patientjournalerne. Den 34-årige ergoterapeut har selv oplevet trusler rettet mod både ham selv og familien.

Om to uger kan Emil Kjeldsmark Lemvig og hans kollega Frankie Leonhardt have vundet en kamp, de har kæmpet for i over et år. Den 15. og 19. januar skal politikerne i Folketinget nemlig beslutte, om det skal være muligt fremover for ansatte i psykiatrien at benytte et tjenestenummer i stedet for deres fulde navn, når de skriver i en patientjournal.

LÆS OGSÅ: FOA efter drab på bosted: Dybt tragisk at det bliver ved

Emil Kjeldsmark Lemvig, der er uddannet ergoterapeut og ansat som kontaktperson på Psykiatrisk Center Sct. Hans, der er en del af Psykiatrien i Region Hovedstaden, startede sin kamp efter en personlig oplevelse, der har påvirket ham dybt.

- Jeg har haft en patient, der har truet mig og min familie direkte. Det har givet mig ar på sjælen for resten af mit liv. Jeg var i flere år i konstant alarmberedskab. Jo mere, jeg har gravet i de her ting, jeg selv havde oplevet, jo flere kolleger har jeg fundet frem til, der havde oplevet noget lignende.  

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord