Arbejdermuseet vinder anerkendt pris: "Museet har potentiale til igen at blive en ledestjerne for aktivisme"

20211013-110925-5-1920x1279we
"Council of Europe-museumsprisen er den højest tænkelige anerkendelse af Arbejdermuseets virke," siger Søren Bak-Jensen, Arbejdermuseets direktør. Foto: Mathias Eis/Ritzau Scanpix
Europarådets museumspris går i år til Arbejdermuseet.

Arbejdermuseet i hjertet af København har netop vundet Europarådets museumspris for sin indsats for at sætte fokus på arbejderbevægelsens historie og for at sætte "kampe for et lige og retfærdigt samfund" i et nutidigt perspektiv omkring demokrati og fællesskaber.

Museet sammenligner sejren med at vinde en nobelpris, og Søren Bak-Jensen, museets direktør, kalder det "fuldstændig fantastisk og komplet uvirkeligt" i en pressemeddelelse:

"Council of Europe-museumsprisen er den højest tænkelige anerkendelse af Arbejdermuseets virke. Når vores indsats præmieres af både fagfolk fra museer og af de politikere, der har blikket rettet mod fremtiden, så kan vi ikke være mere stolte," siger Søren Bak-Jensen i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Ny udstilling på Arbejdermuseet: Bladtegner Klaus Albrectsen sætter fokus på magtmisbrug og ulighed

Europarådet er ligeledes begejstret for at uddele prisen til Arbejdermuseet. Roberto Rampi, der er repræsentant for museumsprisen, kalder i en pressemeddelelse museet for en ledestjerne:

"Museet rejser temaer om dialog, udviklingen af demokrati, klimaforandringer, et lige samfund, arbejdsmarkedet og politisk aktivisme. Det skaber et rum for møder og opfordrer mennesker til at samles. Museet har potentiale til igen at blive en ledestjerne for aktivisme, som det var i fortiden," siger han.

GDPR