Professor advarer arbejdspladser:
Corona-vindue lukker snart

20210514-104127-4-1920x1280we
Tillidsrepræsentant Mette Wittenburg på sit hjemmekontor (genrefoto/arkiv). Foto: Niels Ahlmann Olesen/Berlingske/Ritzau Scanpix
23. sep. 2021 16.40
Det er nu, danske virksomheder skal sætte kursen for et fleksibelt arbejdsliv, mener professor. Mange vil vælge en hybridmodel, lyder vurderingen.

Mange danskere har efter sommerferien skippet de digitale morgenmøder og masser af hjemmearbejde for igen at møde fysisk ind på jobbet.

Men danske virksomheder skal ikke hvile på laurbærrene, advarer Thomas Bredgaard, der er professor på Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet.

Det er nemlig på høje tid at finde ud, hvordan arbejdslivet skal se ud efter corona, fortæller han i et interview med DR Nyheder.

- Er man som virksomhed ikke allerede i gang med at se på, hvordan arbejdslivet skal indrettes, bør man se at komme i gang med det. Der er et åbent vindue - et mulighedsrum - lige nu, hvor man kan tage den her dialog. Gør man ikke det, er jeg bekymret for, at der ikke går ret lang tid, før arbejdspladsen fryser til og stivner på et sted, hvor man gør alting, som man plejede, advarer Thomas Bredgaard.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord