Arbejdsgiver vil hæve boden til sygeplejersker: Grete afviser

20210825-181811-L-1920x1280we__1_
Arbejdsretten har torsdag endnu en gang pålagt medlemmer af Dansk Sygeplejeråd at holde arbejdet normaliseret, efter at de overenskomststridige arbejdsnedlæggelser fortsætter. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Danske Regioner har anmodet om at få sygeplejerskernes bod hævet, men det har både DSR og FH afvist.

Efter Folketinget tilbage i august greb ind i sygeplejerskestrejken, har der siden været overenskomststridige arbejdsnedlæggelser på hospitaler landet over. 

I begyndelsen af september fik det sygeplejerskernes arbejdsgiver i Danske Regioner til at indgive et klageskrift til Arbejdsretten, som siden pålagde sygeplejerskerne en bod på enten 56 eller 86 kroner per nedlagt arbejdstime.

LÆS OGSÅ: Regions H's politikere til regeringen: Send flere lønkroner til sygeplejersker og jordemødre

Det har dog ikke fået sygeplejerskerne til at stoppe med skiftevis at nedlægge deres arbejde i kortere perioder, og derfor har Arbejdsretten torsdag endnu en gang pålagt medlemmer af Dansk Sygeplejeråd at holde arbejdet normaliseret.

Boden på 86 kroner for hver strejkende time er fortsat gældende for medlemmer, som har deltaget i arbejdsnedlæggelser frem til d. 7. oktober. Alle sygeplejersker, der har deltaget i de overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, kan ligeledes trækkes i løn svarende til de timer, de har været væk fra arbejdet.

LÆS OGSÅ: 28-årige Luca har indledt en revolution: - DSR er for meget flinkeskole

Dansk Sygeplejeråd tager igen afstand fra de overenskomststridige arbejdsnedlæggelser.

Formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, understreger, at DSR kraftigt opfordrer medlemmerne til at holde arbejdet normaliseret, men opfordrer også arbejdsgiver til at gå i dialog med dem:

- Arbejdsretten understreger endnu en gang situationens alvor. Derudover har arbejdsgiver nu anmodet om, at boden bliver hævet, og det har DSR i samarbejde med FH afvist, og det vil fremgå af vores svar til deres klageskrift, siger formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen til Dansk Sygeplejeråd.

GDPR