Ny uddannelse for unge vil bygge bro til kreative erhverv

unnamed__2_
BGK ArtLab har til formål forberede de studerende til optagelse på videregående uddannelser indenfor kunst, design, kultur og arkitektur. Foto: Foto: Kulturværftet
11. jun. 2021 10.33
15 unge kursister er kommet gennem nåleøjet til et nyt forløb, der skal sikre bedre sammenhængskraft med de kreative erhverv.

Der skal være større sammenhængskraft mellem ungeuddannelsesområdet og de kreative erhverv.

Det er målsætningen bag et nyt tre-årigt billedkunstnerisk grundkursus for unge mellem 15 og 25 år. Kurset hedder BGK ArtLab og har til formål forberede de studerende til optagelse på videregående uddannelser indenfor kunst, design, kultur og arkitektur.

LÆS OGSÅ: Professor: Vi risikerer at få en coronageneration af unge arbejdsløse

- Målet er, at vi får en høj faglig uddannelse, som tiltrækker unge fra hele regionen, siger Mini Blume, leder af Billedskolen og BGK Artlab i Toldkammeret, i en pressemeddelelse.

Den 5. juni var der optagelsesprøve på den nye uddannelse, som Kulturværftet i Helsingør står bag, og i alt 15 unge kursister kom gennem nåleøjet.

- Det har været en utrolig fin rekrutteringsproces, hvor vi med strategisk kommunikation, dialogmøde med ungdomsuddannelserne, events i unge højde, og aktive unge brugere af Toldkammerets værksteder og atelieer har formået at samle et meget kvalificeret ansøgerfelt i alderen 17-21 år, siger Mini Blume, der samtidig glæder sig over, at der også var ansøgere fra København.

BGK Artlab, der ikke er SU-berettiget og koster 3.800 kroner om året, slår dørene op for de første studerende den 6. september.