B.T.-redaktør fyret efter sms-sag

20171030-114506-3-1920x1277we
- Vi har givet en klar advarsel, og så har vi selvfølgelig en forventning om, at det ikke gentager sig, siger HR-direktøren i Berlingske Media-koncernen, Lise Glerup. (Arkivfoto) Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
14. dec. 2021 06.20
En redaktør på B.T. er blevet opsagt, efter at han har overtrådt advarsel om, at han skulle ændre adfærd.

En redaktør på B.T., der har sendt "en chikanerende besked" til en ansat på mediet, er blevet fyret. Det skriver B.T.

Konstitueret chefredaktør Jonas Kuld Rathje siger, at der er sendt en ny besked, efter at den samme redaktør tidligere har fået en advarsel for beskeder, han havde sendt til en tidligere studentermedhjælper.

- Jeg kan bekræfte, at det er en redaktør, som tidligere har fået en advarsel, og afskedigelsen sker på baggrund af en ny henvendelse, som vi får af vores tillidsfolk lørdag, siger Jonas Kuld Rathje til B.T.

Han siger til Ritzau, at beskeden er sendt i løbet af sidste uge og er af chikanerende karakter, men han vil ikke uddybe yderligere - hverken om beskedens indhold eller om den medarbejder, den er sendt til.

Det vil HR-direktøren i Berlingske Media-koncernen, Lise Glerup, heller ikke med henvisning til, at der er tale om en personalesag. Men beskeden overtrådte det påbud, som blev givet til den pågældende redaktør sidste efterår.

- Vi har givet en klar advarsel, og så har vi selvfølgelig en forventning om, at det ikke gentager sig.

- Og når det så gør det alligevel, så har vi ikke andet valg, og derfor skrider vil til en afskedigelse i dag, siger hun.

Lise Glerup fortæller desuden, at det er første gang, siden advarslen blev givet, at ledelsen har fået kendskab til, at den nu fyrede medarbejder har gentaget sin chikanerende adfærd.

Det var den tidligere studentermedhjælper Anne Louise Rüthe, der først satte fokus på redaktøren, da hun viste de beskeder, han havde sendt til hende, da hun arbejdede på B.T.

Ifølge B.T. har i alt otte studentermedhjælpere beskrevet en række krænkende oplevelser med den nu fyrede redaktør.

Fyringen kommer, kort tid efter at Michael Dyrby forlod jobbet som chefredaktør, efter at han indrømmede upassende adfærd under sit tidligere job på TV 2.

I den forbindelse sagde Anders Krab-Johansen, administrerende direktør i Berlingske Media:

- Michael Dyrby har under hele sin ansættelse som chefredaktør på B.T. opført sig ordentligt, og vi har haft en alvorlig samtale, og han kender mine synspunkter og mine forventninger, og derfor fortsætter samarbejdet.

Desuden sagde han, "at man på min vagt på Berlingske Media opfører sig ordentligt. Det betyder nultolerance over for sexisme".

Anders Krab Johansen har ifølge den tidligere studentermedhjælper Anne Louise Rüthe været bekendt med sms-korrespondancen og dens indhold.

/ritzau/