Reddet på målstregen: Sociale tilbud får forlænget bevillinger

20221215-122610-L-1920x1265we
Alle bevillinger, der udløber ved årsskiftet, bliver forlænget, fremgår det af det nye regeringsgrundlag. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Bevillinger fra finansloven og den sociale reserve, som udløber til nytår, bliver forlænget.

Mange organisationer og sociale tilbud kan ånde lettet op.

Efter adskillige ugers usikkerhed på grund af udløbende økonomiske bevillinger fra finanslov og den sociale reserve står det nu klart, at alle bevillinger, der udløber ved årsskiftet, bliver forlænget.

LÆS OGSÅ: Fyringer og utryghed: Forsinket finanslov skaber usikkerhed for sociale initiativer

Det indgår i det regeringsgrundlag, som Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne præsenterede onsdag.

"Flere organisationer, som hver dag hjælper de mest sårbare og udsatte borgere i vores samfund, risikerer at lukke ned eller lukke for centrale funktioner, da deres bevilling udløber i 2023, fordi der ikke er en ny finanslov. Regeringen vil derfor tage initiativ til at straksudmønte bevillinger til disse organisationer i starten af 2023," står der.

I første omgang vil bevillingerne gælde for det første kvartal af næste år.

Glæde hos brancheforening

Nyheden vækker stor glæde hos blandt andet Civilsamfundets Brancheforening.

"Stor tak for at lytte til de mange organisationer, der er i klemme lige nu og finde løsninger for dem på den korte bane," skriver sekretariatschef Anne Sina på Twitter.

Regeringen vil desuden udarbejde en ny og mere stabil model for finansieringen af civilorganisationerne, "så det bliver muligt at planlægge langsigtet", som det står i regeringsgrundlaget.

GDPR