Bøf-direktør om coronapas: Det vigtigste er at kunne holde åbent

20201016-154913-4-1920x1279we
- Det vigtigste for os er at kunne holde åbent, holde vores medarbejdere beskæftiget og arbejde sammen i det daglige, siger Anders Nikolaisen, der er direktør for Jensens Bøfhus. (Arkivfoto) Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Direktør for Jensens Bøfhus forventer ikke, at krav om coronapas vil få stor indvirkning på omsætningen.

Hvis coronapasset kan afværge en tredje nedlukning, er det et acceptabelt værktøj for at bremse smitten med coronavirus.

Sådan lyder det fra Anders Nikolaisen, der er direktør for Jensens Bøfhus, efter at regeringen har varslet, at coronapasset bliver genindført på blandt andet restauranter og i nattelivet.

- Det vigtigste for os er at kunne holde åbent, holde vores medarbejdere beskæftiget og arbejde sammen i det daglige.

- Så hvis coronapasset kan være med til at sikre det, så er det fint med os, siger han.

Kravet om coronapas vil gælde indendørs på restauranter. Takeaway er undtaget.

Jensens Bøfhus har 21 restauranter rundt om i Danmark, seks i Sverige og en i Norge.

Anders Nikolaisen fortæller, at omsætningen hos Jensens Bøfhus på det seneste har været på niveau med tiden før corona.

Han forventer ikke, at coronapasset vil få stor betydning for, hvor mange gæster der kommer i restauranterne.

- Vi står i en helt andet situation nu, end da det blev indført. Folk har vænnet sig til at fremvise et coronapas og ser det som en mulighed for at kunne holde samfundet åbent.

- Derfor vil jeg forvente, at omsætningen vil være på samme niveau som på det seneste, men det må tiden vise, siger han.

Anders Nikolaisen fortæller, at det vil kræve nogle ændrede rutiner i det daglige arbejde på restauranterne, når de ansatte igen skal til at tjekke coronapas.

- Det kræver, at vi instruerer vores medarbejdere og altid skal sørge for at stå klar i døren. Den opgave løser vi selvfølgelig, siger han.

Coronapasset bliver ud over restauranter og natklubber indført en række andre steder.

Det gælder blandt andet større arrangementer, hvis der er mere end 200 deltagere indendørs og 2000 udendørs.

Hos erhvervsorganisationen Horesta, der repræsenterer nattelivet og restauranter, er budskabet også, at man først og fremmest skal afværge en nedlukning.

- Det er ikke et forslag, der kommer fra os, men vi skal for alt i verden undgå nedlukninger. Det har vi ganske enkelt ikke råd til, siger Kristian Nørgaard, der er politisk direktør i Horesta.

- Når det er sagt, så er vi trætte af at blive brugt som branche til at skulle tilskynde folk til at blive testet og vaccineret.

- Vi håber derfor, at man politisk tænker lidt bredere - herunder ser på, hvor smitten er stor og sætter ind der. Altså i visse landsdele og hos børn og unge, siger han.

/ritzau/

GDPR