Børne- og undervisningsminister: "Nu har vi jo prøvet med store reformer - det gav små resultater”

20210423-153250-3-1920x1280we
Børne- og undervisningsministeren kigger blandt andet på praksisrettet undervisning i udskolingen som en måde, hvorpå flere kan søge mod erhvervsskolerne. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Børne- og undervisningsministeren deler ud af sine visioner for erhvervsuddannelserne - en ny erhvervsuddannelses-reform er umiddelbart ikke på tapetet, siger han i et stort interview med A4 Uddannelse.

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) lægger ikke op til en stor EUD-reformen, han er inspireret af tanken om, at mere praktisk undervisning i udskolingen skal få flere unge til at begynde på en erhvervsskole og ønsker mindre styring fra Christiansborg. 

"Nu har vi jo prøvet med store reformer. Det gav små resultater. Det afgørende må være, at resultaterne er store. Hvis der er behov for større ændringer, så er jeg meget villig til det. Men jeg er først og fremmest interesseret i, at løsningerne er beviselige, og at de løsninger der for eksempel er behov for på social- og sundhedsuddannelserne kan være meget anderledes, end dem der er behov for på håndværkeruddannelserne."

Det fortæller Mattias Tesfaye i et eksklusivt interview med A4 Uddannelse, hvori han også bliver spurgt konkret indtil, hvordan regeringen vil styrke erhvervsuddannelserne markant, så flere unge vælger at starte på en erhvervsskole frem for en gymnasial uddannelse. 

Dyk ned i interviewet på A4 Uddannelse