Brian er nomineret til Årets TR: Der er ikke noget, der går hans næse forbi

DSC02308
9. nov. 2021 06.05
De seneste 14 år har Brian Vestergaard været fællestillidsrepræsentant for 1.100 slagtere på Danish Crown. Nu er han blandt de fem finalister til Årets TR.

Syd for den lille sønderjyske landsby Blans mellem Aabenraa og Sønderborg ligger Danish Crown. 

På slagteriet uden for den lille flække er Brian Vestergaard fællestillidsrepræsentant for de 1.100 medlemmer af fødevareforbundet NNF, som hver uge slagter omkring 62.000 grise. 

Og når A4 Medier den 25. november kårer årets tillidsrepræsentant i DR's Koncerthus, er Brian Vestergaard blandt de fem finalister til prisen. De er udvalgt blandt 328 indstillede kandidater. 

Kollegerne betyder alt 

De seneste 14 år har 48-årige Brian Vestergaard været tillidsmand for slagterne i Blans, hvor alle medarbejdere er organiseret. Han lægger ikke skjul på, at han er beæret over nomineringen, og skulle han løbe med titlen, vil det være stort for selv en beskeden sønderjyde. 

- Det er ikke hver dag, man får sådan en nominering, så det ville jo være et kæmpe skulderklap for mig at rende med titlen. Det ville jeg blive meget stolt over, siger Brian Vestergaard.  

Artiklen fortsætter efter videoen

- Men jeg synes jo bare, at jeg passer mit arbejde. Det vigtigste for mig er, at mine kolleger er glade og tilfredse. Når de er det, kan jeg gå hjem med et smil, tilføjer han. 

LÆS OGSÅ: Louise har været tillidsrepræsentant i under et år: Nu er hun nomineret til Årets TR

Netop kollegerne betyder alt for ham. Han er dagligt rundt på afdelingerne hos Danish Crown for at høre, hvad der rører sig, og han kender stort set navnene på samtlige 1.100 medarbejdere i Blans. 

- Det er dem, der har valgt mig og et eller andet sted, er det jo dem, der er mine arbejdsgivere. Det er dem, jeg skal servicere hver eneste dag, fortæller Brian Vestergaard.  

Der er ingen tvivl om, at den erfarne tillidsmand nyder stor respekt blandt medarbejderne hos Danish Crown. Brian Vestergaard fremhæves som en ansvarlig tillidsmand med stor kampgejst. 

- Der er ikke noget, der går Brians næse forbi. Der er ikke nogen problemer, der er for store eller for små. Han vil vinde en sag. Det er meget karakteristisk for Brian, fortæller kollegaen Kaj Neumann.  

Ole Carlsen, der er chef for Brian Vestergaard, supplerer.

- Der er stor respekt for ham blandt medarbejderne, fordi Brian ikke glemmer tingene. Han er rimelig vedholdende, det som jeg også kalder stædig med et lille smil på læben. Men altid i en god tone, altid fagligt, altid sagligt, siger han. 

Corona ramte slagterierne særligt hårdt

Når Brian Vestergaard fortæller om sit arbejde som tillidsrepræsentant, bliver indsatsen under coronakrisen hurtigt nævnt. 

Da pandemien rasede sidste år blev landets slagterier særlig hårdt ramt. Tillidsmanden var dengang jævnligt i København for at forhandle løsninger for medarbejderne. Det handlede både om deres sikkerhed og sidenhen vilkår for hjemsendelse, som betød, at slagteriet undgik at afskedige medarbejdere.  

- Vi gjorde rigtig meget for at informere medarbejderne hele tiden. Jeg stod for at koordinere alle tests på slagteriet hver morgen. Hvis nogle var smittet, fik vi sendt dem hjem. Det skabte en tryghed. 

LÆS OGSÅ: Inge er blandt de fem nominerede til Årets TR: - Hun er Bakkegårdens mor

En stor del af Danish Crowns ansatte er udlændinge, og derfor skulle alle retningslinjer oversættes.  

- Det var en kæmpe opgave at kommunikere ud, så alle forstod det. Men det lykkedes. Corona var jo nyt for alle, så vi var alle sammen usikre. Men jeg synes, vi fik skabt nogle gode løsninger, fortæller Brian Vestergaard. 

Har altid sagt sin mening 

Brian Vestergaard er opvokset i Broager nær Blans. Tilbage i 1988 begyndte han i lære hos Danish Crown, og han har stort set været i koncernen siden. Siden 2007 har han været fællestillidsmand på fuldtid, ligesom han er formand for tillidsmandskollegiet for virksomhedens danske slagterier.  

Tillidsmanden sidder derfor med ved forhandlingsbordet, når NNF forhandler overenskomster hvert tredje år. 

Egentlig har det aldrig været Brian Vestergaards plan at gøre karriere i fagbevægelsen. Han har blot grebet mulighederne, når de har budt sig. 

- Jeg har nok aldrig været så tilbageholdende. Jeg altid sagt min mening. Men det er sket på en ordentlig og sober måde i forsøget på at finde løsninger. Det er nok derfor, at jeg er havnet her i dag, mener Brian Vestergaard. 

Han er glad for, at A4 Medier sætter fokus på vigtigheden af tillidsrepræsentanterne. 

- Det er os, der har kontakten mellem kollegaer, arbejdsgiver og fagforening. Vi er alle afhængige af hinanden, og derfor skal samarbejdet fungere godt, fortæller Brian Vestergaard. 

De fem nominerede til Årets TR 2021

Louise Westergaard

Inge Grud Madsen

René Bøhm Jensen

Charlotte Madsen

Brian Vestergaard