Camilla Gregersen stopper som DM-forperson ved årsskiftet

Gregersen
Camilla Gregersen tog i sidste uge orlov fra posten som forperson i DM i kølvandet på en kritisk APV. Foto: Rasmus Kongsgaard/DM
Camilla Gregersen er "sikker på, at vi nok skal få løst de forskellige udfordringer" med arbejdsmiljøet i DM, så "alle kan trives igen". Men hun har besluttet ikke at genopstille som forperson ved efterårets valg.

Når DM træder ind i 2025, vil forpersonen ikke længere hedde Camilla Gregersen.

Det står klart, efter at Gregersen, der i øjeblikket er på orlov i kølvandet på en dårlig APV-måling, har bekendtgjort, at hun ikke genopstiller.

"Jeg har stået i spidsen for DM i næsten ni år. Min orlov har dog givet plads til overvejelser om, hvor længe jeg vil blive ved. Jeg vil derfor allerede nu melde, at jeg ikke genopstiller. Vi har valg til efteråret, og jeg synes, at tiden er kommet til at gøre plads til en ny forperson," skriver hun på LinkedIn.

Dermed lægger forpersonen an til at vende tilbage fra sin orlov på den anden side af sommerferien og varetage hvervet som forperson i det sidste halvår af mandatperioden.

"Dette opslag er ikke et farvel, for jeg er tilbage efter sommer og afslutter perioden dér."

A4 Overenskomst har uden held forsøgt at komme i kontakt med Camilla Gregersen for et uddybende interview. 

Arbejdsmiljøudfordringer "skal nok blive løst" 

Camilla Gregersen gik onsdag i sidste uge på orlov, efter at en arbejdspladsvurdering (APV) havde vist problemer med arbejdsmiljøet i DM. Problemerne var særligt koncentrerede omkring sekretariatsmedarbejderne og samarbejdet med forpersonen.

"Denne situation er ikke særlig sjov at stå i, men det er meget værre ikke at tale om problemerne og handle på dem. Vi skal i fagbevægelsen gøre det, som vi beder andre arbejdspladser om," skrev Camilla Gregersen, der ville opsøge professionel ledelsesrådgivning, mens hun gav en intern arbejdsgruppe ro til at finde løsninger. 

LÆS OGSÅ: Camilla Gregersen går på orlov grundet arbejdsmiljøproblemer i DM

Kort efter kunne A4 Overenskomst dog berette, at det ikke var den første dårlige APV, der pegede på arbejdsmiljøproblemer, der opstod omkring forpersonen, og at den nye undersøgelse, der viste fortsatte problemer, kom efter halvandet års arbejde med ekstern konsulentbistand, workshop og organisatoriske ændringer. 

Også husets arbejdsmiljørepræsentant gik i spalterne hos DM's eget fagblad, hvor hun beskrev, at Camilla Gregersen talte grimt om medarbejderne, havde "grænseløs adfærd" og udviste "mangel på respekt" for medarbejdernes faglighed. 

De arbejdsmiljøproblemer, der er opstået omkring forpersonen i en årrække, fylder dog ikke meget i Camilla Gregersens opslag. 

"Som I måske ved, arbejder DM lige nu med arbejdsmiljøet, og jeg er sikker på, at vi nok skal få løst de forskellige udfordringer, så alle kan trives igen," skriver hun.

Der er valg til posten som forperson og hovedbestyrelse i DM fra 23. september til 7. oktober. 

 

 

GDPR