Nyt parti med gammelt navn: Centrum-Demokraterne genopstår

20011101-164640-1-1920x1280we
Tidligere CD-formand Mimi Jakobsen er ikke begejstret for det nye parti bruger det gamle navn. Foto: Bjarke ørsted/Ritzau Scanpix
Nyt parti tager navnet fra Erhard Jakobsens gamle udbryderparti.

Nyt part, men gammelt navn.

Centrum-Demokraterne genopstår nemlig som nyt parti, men navnet leder tankerne tilbage til den tidligere socialdemokrat Erhard Jakobsens udbryderparti af samme navn, der blev valgt ind ved Jordskredsvalget i 1973, men så nedlagt i 2008.

Genopfindelsen af det nye parti kan man læse mere om på deres hjemmeside.

Her kan man læse, at stifteren er Peter Hjorth, der tidligere har været opstillet folketingskandidat for Klaus Riskær Pedersen i 2019.

Partiet betegner sig selv om uideologiske borgerlige, der søger indflydelsen. Blandt mærkesagerne kan man læse "bedre vilkår for almindelige hus- og bilejere" og "Modvægt til de politiske bevægelser, der på venstrefløjen appellerer til misundelse".

Partiet får dog ikke en varm velkomst af Mimi Jakobsen, der er datter af Erhard Jakobsen, og selv har været formand for det gamle og rigtige Centrum-Demokraterne, skriver Ritzau.

"Jeg kender ikke den person, som nu vil genoplive partiet - eller det kan han jo ikke, fordi det bliver jo ikke det samme parti. Men det bryder jeg mig ikke om. Bestemt ikke," siger hun til Ritzau.

Partiet skal nu indsamle de magiske 20.000 vælgererklæringer, det kræver at blive opstillingsberettiget.