Enhver stemme kan afgøre gyservalg: Christina beslutter sig først efter sidste tale

sidste_stemme
Christina Svensson er en af de få delegerede, der endnu ikke har bestemt sig for en formandskandidat. Foto: Kristoffer Nordskov/A4
Kontoreleven Christina Svensson er en af de få tilbageværende tvivlere på HK's kongres.

Alt tyder på, at kun ganske få stemmer vil afgøre,  om det bliver Martin Rasmussen eller Anja C. Jensen, der sætter sig på HK's trone lørdag eftermiddag.

Det budskab gentages i korridorer, på rygeterassen og i baren på Scandic Falconer, der i disse dage huser forbundets 33. kongres. 

LÆS OGSÅ: Kim Simonsen siger farvel med advarsel: Det er altså ved at være kritisk, venner

Langt de fleste delegerede har for længst taget stilling. Deres stemmer er noteret i de store excel-ark, begge kampagnehold nidkært opdaterer. 

Men ikke Christina Svensson. Hun er - trods ihærdige forsøg - hverken noteret i Martin- eller Anja-kolonnen. 

Og hun har ikke tænkt sig at tage en beslutning før allersidste øjeblik.

- Jeg kommer til at gå med min mavefornemmelse. Når jeg sidder der som ny kontorelev i det her HK-univers, vil jeg lytte til, hvad de siger i debatterne og talerne. Og så tager jeg en beslutning efter sidste tale, siger Christina Svensson.

Med på et afbud

Christina Svensson blev HK-medlem i september 2020, da hun startede som kontorelev i Viborg Kommune. 

Hun hører hjemme i HK MidtVest og er aktiv i HK Kommunals elevudvalg. Men hun vil ikke lade sit organisatoriske tilhørsforhold bestemme, hvor hun sætter sit kryds:

- Jeg er jo relativt ny og “uskyldig” i HK-sammenhænge og har ikke samme viden om, hvordan det har været tidligere, som dem, der har været med i 10-20 år. Så jeg kommer kun til at forholde mig til, hvad kandidaterne siger.

LÆS OGSÅ: Nu starter HK's kongres: Tre emner kan blive kontroversielle

I et valg, som flere kongresdeltagere sammenligner med næstformandsvalget i 2018 - hvor fire stemmer adskilte vinder fra taber - kan Christina Svenssons stemme ende med at blive den, der kroner enten Martin eller Anja. 

Kontoreleven skulle egentlig slet ikke have haft stemmeret til formandsvalget. Et afbud opgraderede hendes plastskilt fra tilhører til delegeret.

Stabil fynbo eller sprælsk københavner

- Mit indtryk af Martin er, at han minder mest om det,  HK er nu. Han er solid og stabil. Den rolige udgave - lidt mere kontrolleret. Det er både, hvad jeg hører og selv oplever, siger Christina Svensson og fortsætter:

- Og så er Anja lidt mere sprælsk og på kanten. Hun presser opfattelsen af “plejer”. For nogen er det lidt en københavnsk ting, som går i clinch med noget lokalt. Men jeg kan også godt lide det - det er lidt fedt, at hun tør være på tværs.

LÆS OGSÅ: Faglig kommentator inden HK-gyservalg: Alt kan ske, men dette resultat tror jeg IKKE på

Nu, hvor den unge HK'er er splittet, vil hun blandt andet tage udgangspunkt i en af sine mærkesager:

- Ungdomsarbejdet fylder meget for mig, fordi jeg stadig er en del af det. Jeg vil se, hvad min intuition siger mig lørdag om, hvem der er mest tillidsvækkende til at løfte det, siger Christina Svensson.

Men hvis sekundanter fra enten Martin Rasmussen eller Anja C. Jensen-lejren øjner muligheden for at score en sikker stemme til excelarket inden valget i morgen, kan de godt glemme det:

- Så kunne jeg ligeså godt tage den nemme beslutning og stemme som min lokalafdeling. Men det har jeg ikke lyst til. Jeg vil hellere lytte med i morgen og mærke efter.

Valget går ifølge den oprindelige plan i gang lørdag klokken 14 og skal være afsluttet senest 16.30. Forsinkelser fredag kan dog betyde, at programmet skrider.

GDPR