Krav om coronapas for pædagoger og sosu'er kan variere

20211103-141007-L-1920x1280we
Fremover kan der stilles krav om fremvisning af coronapas for at møde på arbejde. Det vil kræve test, hvis kan ikke er vaccineret. (Arkivfoto) Foto: Jens Thaysen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Det er op til de enkelte kommuner at beslutte sig for, om de ansatte skal have coronapas for at møde på arbejde.

Mens det kan blive et krav for nogle pædagoger og sosu'er at vise coronapas, når de møder på arbejde, kan andre møde ind i børnehaver og på plejehjem uden at skulle have mobilen frem fra lommen.

Fremover kan der stilles krav om fremvisning af coronapas for ansatte i kommuner og regioner. Det er dog op til den enkelte kommune at beslutte, om man vil gøre brug af muligheden, skriver Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: Ny aftale åbner for krav om coronapas på arbejdspladser

Samtidig bliver det også er en mulighed at indføre coronapasset delvist, så det kun dækker nogler institutioner og medarbejdergrupper inden for kommunegrænsen. 

Ifølge formand for Kommunernes Landsforening (KL), Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), er det op til den enkelte kommune at beslutte sig for, om man vil gøre brug af coronapas eller ej. Han mener dog ifølge Jyllands-Posten, at det vil være logisk at gøre på plejehjem og bosteder.

I sidste uge blev regeringen, DA og Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) enige om en trepartsaftale, der giver arbejdsgiverne mulighed for at stille krav om, at de ansatte viser coronapas. Kravet kræver dog ny lovgivning, som formentlig vil få virkning fra torsdag den 25. eller fredag den 26. november, da partierne allerede på forhånd har nikket ja til en hastelov.

Hverken FOA eller BUPL, der organiserer mange ansatte i ældreplejen og daginsitutionerne, er afvisende over for kravet om coronapas. Begge steder peger man dog på, at der også skal være nem adgang til test for de ansatte.

- Vi skal gøre, hvad vi kan, for at skabe et trygt arbejdsmiljø og passe på hinanden og børnene, og coronapasset kan være et af grebene, men medarbejderne og de faglige organisationer skal inddrages. Vi er nødt til at komme igennem endnu en vinter med corona, og ingen af os har lyst til store nedlukninger og konsekvenser for arbejdsmiljøet og børnenes trivsel, siger BUPL-formand Elisa Rimpler til Jyllands-Posten.

Aftalen om coronapas skal gælde så længe Folketinget har truffet beslutning om, at corona er en samfundskritisk sygdom. Det gælder foreløbigt frem til 11. december.

GDPR