DA:
Politikerne må ikke give sygeplejersker stort lønhop

20130311-104121-L-1920x1169we
Efter nytår starter forhandlingerne om offentligt ansattes overenskomst. Arbejdsgiverne anbefaler, at man ikke lytter til politikernes forslag om lønstigninger. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
19. okt. 2020 06.00
Kort inden de offentlige overenskomstforhandlinger begynder, er Dansk Arbejdsgiverforening på banen med en analyse, som peger på, at det private arbejdsmarked er hårdere ramt af coronakrisen end det offentlige.

Siden coronakrisens udbrud har plejepersonalet i sygdommens frontlinje høstet stor anerkendelse. Og ved de kommende overenskomstforhandlinger på det offentlige område skal den anerkendelse veksles til penge. Det mener flere faglige organisationer og politikere i Folketinget. 

Men nu advarer Dansk Arbejdsgiverforening (DA) imod, at sympatien slår igennem i urealistiske lønstigninger til særlige offentlige grupper. 

I en ny analyse argumenterer DA for, at privatansatte har været hårdest udsat under coronakrisen. I hvert fald når det gælder løn, usikkerhed i ansættelsen og arbejdsløshed. 

“Nedlukningen af samfundet og den efterfølgende kraftige opbremsning i økonomien har - fra den ene dag til den anden - øget usikkerheden i jobbet blandt privatansatte. Omvendt har de offentligt ansatte haft stor sikkerhed omkring job og løn gennem hele coronakrisen, herunder fået fuld løn under hjemsendelse”, skriver DA.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord