Dan blev dødssyg i sin læretid:
Nu kæmper han for, at andre ikke skal lide samme skæbne

20210108_Blik_og_R__r
Dan Henriksen er uhelbredeligt syg af lungehindekræft, efter han tilbage i sin læretid blev udsat for asbest. Nu bruger det sidste af sit liv på at sikre, at ingen andre bliver ramt som ham. Derfor mødtes han med Marianne Vind (MEP, S), så hun kan tage hans sag med til EU's beskæftigelsesudvalg. Foto: Jacob Carlsen, Blik og Rør
9. jan. 2021 08.30
Blik & Rør-medlemmet Dan Henriksens historie om at være ramt af asbestrelateret kræft kommer til EU, efter han har holdt et møde med EU-parlamentsmedlemmet Marianne Vind (A).

Denne artikel er oprindeligt bragt på Blik & Rør.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Dan Henriksen og hans historie har Fagbladet Blik & Rør fulgt gennem tiden. Dan er uhelbredeligt syg af lungehindekræft, efter han tilbage i sin læretid blev udsat for asbest. Af den grund har Dan gjort det til sin mission at bruge det sidste af sit liv på at sætte fokus på farerne ved asbest og at sikre sig, at ingen andre skal lide samme skæbne som ham selv. Det var også derfor, at Dan sagde ja tak til mødet med Marianne Vind, da muligheden bød sig. Det skriver Blik & Rør.dk.

- Det er første skridt mod en lovgivning, og jeg håber, der kommer en. Hvis der gør det, er det det hele værd – ingen tvivl om det.

LÆS OGSÅ: Henrik og Rasmus traskede rundt i asbestbombe ved nyt supersygehus: 'Som at have en revolver for tindingen'

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord