Kritiserer FH-udspil:
'A-kasserne får en uheldig dobbeltrolle'

20181228-171228-L-1920x1165we
Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) ønsker, at der skal gøres mindre brug af anden aktør, og at a-kasserne skal overtage ansvaret for dagpengemodtagere. (Arkivfoto) Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
4. aug. 2021 06.00
Fagbevægelsens Hovedorganisation foreslår, at a-kasserne overtager ansvaret for ledige dagpengemodtagere i de første seks måneders ledighed. Det er problematisk, mener Dansk Erhverv.

Hvis det står til Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), skal a-kasserne og ikke jobcentrene have ansvaret for dagpengemodtagerne i de første seks måneders ledighed.  

LÆS OGSÅ: Nyt udspil fra fagbevægelsen: Drop jobcentret til dagpengemodtagere   

Men den løsning er Peter Halkjær, der er arbejdsmarkedschef hos arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv, skeptisk over for. 

Man kan stille spørgsmålstegn ved, om det overhovedet er fagbevægelsens opgave at finde løsninger til, hvordan man beskærer i beskæftigelsesindsatsen
Peter Halkjær, arbejdsmarkedschef hos Dansk Erhverv

- A-kasserne får en uheldig dobbeltrolle, fordi de har en kunderelation over for deres dagpengemodtagere. Det kan gøre det problematisk at skulle håndhæve en myndighedsrolle, siger han. Dog med det forbehold, at han forholder sig til A4 Arbejdslivs spørgsmål uden at have set selve udspillet fra FH.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord