Dansk Industri henter unge talenter direkte fra de politiske partier

20221013-154959-7-1920x1280we
Morten Høyer er nyudnævnt politisk direktør i DI. Som PA- og kommunikationsdirektør siden 2020 har han været central i udviklingen. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
DI's rekruttering af unge politikprofessionelle direkte fra Christiansborg og kampagnekontorerne har slået en ny tone an.

Dansk Industri (DI) rekrutterer i stigende grad unge talenter direkte fra de politiske partier, viser en kortlægning, som A4 Overenskomst har foretaget.

På DI's lønningsliste finder man således dusinvis af medarbejdere, der tidligere har arbejdet for på Christiansborg. Flere af dem kommer direkte fra et job eller tillidshverv i et politisk parti. 

LÆS HELE ARTIKLEN PÅ A4 OVERENSKOMST: Dansk Industri henter unge talenter direkte fra de politiske partier - og pilen peger på to mænd bag det bemærkelsesværdige skifte

“DI er en politisk organisation, der kerer sig om samfundets fremtidige udvikling og er dybt involveret i den på alle niveauer. Derfor er det helt naturligt, at vi gerne vil have folk på holdet, som både kender det politiske maskinrum og er vant til at bruge den politiske værktøjskasse. Tidligere har DI traditionelt i høj grad rekrutteret fra styrelser og departementer, hvilket også er fint, men man må ikke undervurdere kendskabet til det politiske håndværk, som ligger i partierne," siger Morten Høyer, politisk direktør i Dansk Industri, til A4 Overenskomst.

GDPR