Dansk Industris konfliktfond er skrumpet med 451 millioner kroner

20230104-123117-L-1920x1322we
Dansk Industris konfliktfond er skrumpet med en halv milliard. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
2. okt. 2023 06.00
Konfliktfonden i Dansk Industri er knap en halv milliard mindre end året før. Det skyldes tab på de finansielle markeder. Tekniq Arbejdsgiverne har også lidt et milliontab.

Dansk Industris konfliktfond er skrumpet med næsten en halv milliard.

Det viser årsregnskabet for 2022, som A4 Overenskomst har gennemgået via en aktindsigt hos Skattestyrelsen.

Helt konkret har der været et tab på 451 millioner kroner, hvilket svarer til godt og vel ti procents nedskrivning af konfliktkassen.

Alligevel bugner kassebeholdningen fortsat med cirka 4,5 milliarder kroner trods tabet, der samtidig skal sammenholdes med et overskud på 381 millioner kroner året forinden.

Læs hele historien på A4 Overenskomst, hvor du også får en arbejdsmarkedsforskers bud på, hvor kritisk årets underskud på konflikten er for Dansk Industri.

Tabet på konfliktfonden sker i et år, hvor alle større arbejdsorganisationer har lidt tab på de finansielle markeder. A4 Overenskomst kunne for nylig fortælle, hvordan Dansk Arbejdsgiverforening (DA) samt Dansk Erhverv (DE), Dansk Industri (DI) og Tekniq Arbejdsgiverne - der alle sidder i DA's forretningsudvalg - samlet set tabte 750 millioner kroner i 2022.

Tabet på det ordinære regnskab og konfliktfonden får dog ikke nogen konsekvenser i Dansk Industri.

"Det er jo helt ekstraordinært stort tab, men det får ikke nogen herinde til at ryste på hånden," siger Thomas Bustrup, der er vicedirektør i Dansk Industri med ansvar for driften af organisationen.

Artiklen fortsætter under grafikken

Det er ikke kun Dansk Industri, som har måtte se sin konfliktfond skrumpe med cirka en tiendedel.

Tekniq Arbejdsgiverne har også mistet store summer i sin konfliktfond i regnskabsåret 2022. Knap 30 millioner kroner tabte organisationen på værdipapirer. Det tab skal dog også ses i lyset af, at Tekniq Arbejdsgivernes konfliktfond i året forinden - 2021 - voksede med næsten 30 millioner kroner.

Selvom der er tale om store summer, er der dog tale om relativt håndterbare tab.

Dansk Industri kan stadig prale af en konfliktkasse på 4,5 milliarder kroner, mens Tekniq Arbejdsgivernes konfliktfond efter 2022-regnskabet nu er på i alt 296.889.507 kroner.

Artiklen fortsætter under grafikken