Nye forhandlinger med TV 2 og Netflix på vej:
"Nu må vi lave individuelle aftaler"

20211111-153709-7-3110x2074ma
"Når man er i en boksekamp, så bliver der delt nogle stød ud, og nogle gør mere ondt end andre. Men vi har lavet en aftale, som medlemmerne kan se sig selv i," siger Benjamin Boe Rasmussen, formand for Dansk Skuespillerforbund. Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
12. aug. 2022 06.00
Efter at udviklingen af dansk tv-produktion har stået stille i måneder, begynder nye forhandlinger om rettighedsbetaling i næste uge. Producentforeningen og Create Denmark går ind i forhandlinger med et ønske om at få seertal på de danske serier.

I næste uge skal den danske film- og tv-branche begynde forhandlinger med TV 2 Play og Netflix om den omstridte rettighedsaftale, der i løbet af året førte til udviklingsstop af danske tv-produktioner.

TV 2 Play stoppede i marts for udviklingen af ny dansk fiktion. Netflix og Viaplay fulgte efterfølgende trop. 

Selv om streamingtjenesterne foretog et ganske dramatisk træk, går formand for Dansk Skuespillerforbund Benjamin Boe Rasmussen ind i forhandlingerne med TV 2 og Netflix med et "positivt sind".

Som talsperson for Create Denmark repræsenterer han blandt andet også filminstruktører, manuskriptforfattere og klippere i forhandlingerne om rettighedsaftaler.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord