Danske unge giver en arbejdsdag til etiopiske sexarbejdere

20191106-122933-L-1920x1279we
Operation Dagsværk oplyser, at der tirsdag aften var 10.000 tilmeldte elever til onsdagens Operation Dagsværk, og at man forventer, at der kommer flere. (Arkivfoto) Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Pengene fra årets Operation Dagsværk skal gå til at uddanne sexarbejdere i Etiopien i deres rettigheder.

Når mange danske unge onsdag dropper skolen og trækker i arbejdstøjet er det til fordel for unge etiopiske sexarbejdere.

De penge, som de unge tjener ved årets Operation Dagsværk, vil nemlig gå til et projekt fra organisationen Sex & Samfund, der sætter fokus på unge sexarbejderes rettigheder i det afrikanske land.

Projektet er valgt af elever fra Operation Dagsværk, der onsdag samler penge ind ved at donere et "dagsværk" til det valgte projekt.

Årets projekt sætter fokus på at løse problemerne gennem tre hovedområder.

Blandt andet skal etiopiske sexarbejdere uddannes i deres rettigheder og seksuelle sundhed, mens de skal have støtte til at gå i dialog med lokale magthavere og myndigheder.

Projektet har også til formål at give sexarbejderne adgang til såkaldte "safe spaces" (trygge steder, red.), hvor de kan få støtte og rådgivning.

Derudover skal der uddannes ambassadører inden for politiet, sundhedsmyndighederne og andre relevante aktører, så de kan udbrede viden om sexarbejderes vilkår.

- Jeg tror, at eleverne har valgt det her projekt, fordi det er et nicheprojekt på den måde, at det ikke er det, man nødvendigvis tænker på, når man skal ud at samle penge ind til et nødhjælpsprojekt, siger Anton Vejby, der er bestyrelsesmedlem i Operation Dagsværk.

Han fortæller, at valget af projektet i Etiopien har affødt reaktioner.

- Vi har fået både positive og negative reaktioner på, at vi laver det her projekt. Vi havde også ventet, at der ville komme negative reaktioner, hvilket vi også godt forstår, fordi det er et kontroversielt emne.

- Man skal også bare huske på, at sexarbejde er lovligt i Etiopien, så det er ikke noget, der strider imod den lovgivning, som er dernede, siger han.

Operation Dagsværk oplyser, at der tirsdag aften var 10.000 tilmeldte elever til onsdagens Operation Dagsværk, og at man forventer, at der kommer flere.

Man forventer desuden, at der bliver indsamlet omkring tre millioner kroner.

Dagen, hvor danske unge arbejder for andre unge i verden, har eksisteret i Danmarks siden 1984.

Tidligere er pengene blandt andet gået til unge med handicap i Uganda og til at ruste grønlandske unge til at håndtere sociale udfordringer og få en uddannelse.

/ritzau/

GDPR