Chefredaktøren: Derfor Aktuelt

Madsen_
Vi vil dække dansk politik med udgangspunkt i spørgsmålet: Hvad betyder det for lønmodtagerne? Kom og vær med gratis i fire uger.

Mandag 3. oktober 2022 realiserer vi en drøm, når Aktuelt igen udkommer efter mere end 20 års fravær. 

Det bliver naturligvis ikke som i papiravisens æra, der sluttede i 2001. 

A4 Aktuelt

- er en 100 procent digital udgivelse.

- dækker kun dansk politik - især med fokus på job, uddannelse og velfærd.

- er 100 procent redaktionelt uafhængig - ikke et partiblad for Socialdemokratiet eller andre 

- skriver kort og klart, men ikke tabloidt.

- analyserer den politiske debat, og bringer skarpe synspunkter og klummer.

- giver dig fire ugers gratis abonnement og koster derefter kun 89,- kr. pr måned.

Vi vil øge pluralismen i medierne

Men hvis det er så forskelligt fra gamle dage, hvorfor kalder I jer så Aktuelt? 

Først og fremmest, fordi navnet er godt. For folk over 40 er giver det måske nostalgiske mindelser om deres barndoms aviser. For fremtidige generationer er det blot et forhåbentlig fængende navn.

Men vi vil også gerne stolt stå på den journalistiske arv. Derfor har vi lavet et logo, der - forhåbentlig - er moderne i sit udtryk, men som trækker tråde til historien med den samme blå farve fra den forgangne papiravis’ logo.

Vi vil med A4 Aktuelt øge pluralismen i den danske politiske dækning. 

Vores løfte til læserne

Vores journalistik er et løfte om, hele tiden at begynde med spørgsmålet: Hvad betyder det her for almindelige lønmodtagere?

Vi mener, at Danmark savner et politisk medie, der tager sit udgangspunkt i lønmodtagernes synsvinkler. Hvor vi både bringer Christiansborgs diskussioner tættere på den, der foregår på både fabrikkens cementgulv og på de offentlige institutioners vinylgulve.

Men også, hvor vi bringer  debatten fra arbejdspladserne ind på Christiansborg

Vi ser pressemøde efter pressemøde, at kernespørgsmål for almindelige lønmodtagere forsvinder. Hvor ingen stiller de nødvendige spørgsmål om erhvervsskoler, om EU-bestemt mindsteløn eller arbejdsmiljø. Det er vores løfte, at forsøge at presse de spørgsmål ind på scenen. 

Vi tror, at vi alle bliver klogere af debat og af at synspunkterne brydes - også om ømtålelige spørgsmål. Hvis vi ikke debatterer, sander vores demokrati og vores idéudvikling til. 

Vi er ikke Socialdemokratiets partiblad

Vi vil være et forum for debat mellem faglige og boglige stemmer, mellem stemmer fra by og land, mellem liberale og mere traditionelt forankrede blik på det danske samfund. 

Vi vil give skarpe kommentarer og oplysende analyser om dansk politik.

A4 Aktuelt står på lederplads for en redaktionel linje, der i bredeste forstand står på fagbevægelsens værdigrundlag om frihed, lighed og fællesskab.

Men A4 Aktuelt er 100 procent redaktionelt uafhængig, og henvender sig til de mange danskere, der deler de værdier. Vi kommer ikke, som det forhistoriske Aktuelt, til at blive et socialdemokratisk partiblad.

Apropos Socialdemokratiet: En af de kloge mentorer, jeg har været heldig at have på min vej, Politikens chefredaktør, Herbert Pundik, sagde om sin avis, at den var socialdemokraternes avis, men aldrig Socialdemokratiets avis.

De ord er min ledestjerne som chefredaktør for A4 Aktuelt.

Vi har brug for din opbakning. Hjælp os på vej ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Når du skriver dig op, kan du læse gratis med i fire uger uden nogen form for forpligtelser. Vi lover dig et nyt, spændende perspektiv på dansk politik.

Med venlig hilsen

Kristian Madsen
Chefredaktør
A4 Aktuelt

GDPR