Anja C. Jensen: Det er HK'erne, der har din (og min) ryg

Anja_C_Jensen_HK_Privat_redigeret
Foto: Pressefoto HK
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].
Med under en uge til formandsvalget i HK, har formandskandidat Anja C. Jensen en hyldest til HK'erne.

UDEN EN DYGTIG HK'ER, der holder styr på møder og regnskaber, risikerer man, at kolleger med lange uddannelser spilder deres tid på opgaver, som HK'erne er 100 meter-mestre i.

Når din kalender skal være i vater og korrekturen på plads, så dine kunder bliver mødt til tiden, og din virksomhed ser professionel ud.

Når kundelisterne skal opdateres, og regnskabet afstemmes, så handlerne bliver passet til tiden, og pengene kommer ind.

LÆS OGSÅ: 3F, FOA og Metal åbne for at fjerne kandidat-SU: HK's holdning afgøres af formandsvalget

Og når du har glemt, hvor den vigtige fil med oplysningerne til den næste sag ligger gemt, ved du godt, hvem du skal spørge ... HK’erne!

Uden HK’erne var der ikke effektivitet, rettidighed og styr på butikken. Uden HK’erne ville konsulenterne aldrig få tid til at passe deres egentlige arbejde. Det er HK’erne, der får virksomhederne og samfundet som helhed til at hænge sammen. Og de er hver en krone af deres løn værd - og lidt til.

Brug akademikere til det, de er bedst til

En erhvervsuddannet ung koster 121.000 kr. at uddanne og en akademiker 963.000 kr. Det er fakta. Derfor er en af vores fornemmeste opgaver som samfund at vise de unge, at der er masser af job- og karrieremuligheder i kortere uddannelser. Det andet er spild af både dine og mine skattekroner - og de dyre konsulenters tid.

LÆS OGSÅ: Formandskandidat åben for at sænke prisen for visse HK-medlemmer

Virksomheder, organisationer og offentlige kontorer skal naturligvis ansætte akademikere til at varetage de opgaver, der kræver netop en akademisk uddannelse.

I alle sammenhænge er det eneste begavede træk at sætte den rigtige kvinde eller mand til at passe de rigtige opgaver, der matcher deres baggrund, viden, kompetencer og uddannelse. Og her er den rigtige uddannelse ikke nødvendigvis den længste.

HK’erne efteruddanner sig til fremtiden

Vi kan blive både stærkere og mere økonomisk velfunderede, hvis vi for alvor anerkender alle de mange kvaliteter og kompetencer, en uddannet HK’er har.

Det er HK’eren, der står klar til at gøre os alle sammen skarpere, når digitaliseringen raser og robotterne kommer. Det er HK’eren, vi går til, når den nye app til rejsebilag lige skal ind under huden, når vi ikke kan få Excel til at sortere de data, som vi skal bruge, og når CRM-systemet ikke opfører sig helt, som vi gerne vil have det til. Og det er HK’eren, der ved, hvilke krav vi skal stille til den nye teknologi for at sikre, at udvikling går hånd i hånd med hverdagens drift.

LÆS OGSÅ: Kandidater i duel: Skal HK reddes fra den brændende platform eller sejles ad den sikre kurs?

Hvis vi skal sikre, at HK’ere også i fremtiden har din og min ryg, må vi først og fremmest huske, at de skal kunne se sig selv som skattede medarbejdere og en vigtig del af vores samfund. De skal vide, at de ikke på nogen måde kan erstattes af akademikere, der ofte hellere ville være i et andet job, som passer til deres uddannelsesbaggrund.

Så vælg en HK’er til at varetage HK-opgaver. Det er sund fornuft. Og vi bliver alle sammen gladere – og rigere - af det.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].
GDPR