Det Kongelige Teater har foræret 400 billetter til politikere

20230523-204225-L-1920x1280we
Politikere har fået gratis billetter til Det Kongelige Teater. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Politikere på Christiansborg og Købehavn Rådhus har fået 400 fribilletter til forestillinger på Det Kongelige Teater. Det bør rejse et rødt flag, mener jurist.

I mange år har politikere på Christiansborg og Københavns Rådhus kunnet tage til forestillinger gratis på Det Kongelige Teater. Det skriver Det Kongelige Teaters konstituerede kommunikationsdirektør, Henrik Sten Petersen, i en mail til Kulturmonitor.

Bente Hagelund, som er juist og ekspert i forvaltningsret, mener, at fribillet-ordningen på Det Kongelige Teater burde rejse et rødt flag.

"Det kommer bag på mig, at man åbenbart bredt i kulturlivet finder det helt på sin plads at dele fribilletter ud til bevillingsgivere. Netop ved at gøre det som en slags tak for pengene sætter man både sig selv og modtagerne i et dårligt lys og skaber mistanke om en ’noget-for-noget’-kultur," siger Bente Hagelund til Kulturmonitor.

Mogens Jensen, kulturordfører for Socialdemokratiet og formand for Folketingets Kulturudvalg, er en af de politikere, som benytter sig af ordningen. Han ser ikke noget problem i, at politikerne får fribillet til forestillinger. 

"Jeg bruger selv ordningen med henblik på at følge med i, hvad der produceres på Det Kongelige Teater. På den måde er det en god ordning," siger han til Kulturmonitor.

GDPR