DF vil give seniorer en forlomme på arbejdsmarkedet

20220810-134508-L-1920x1336we
"Spørgsmålet om aldersdiskrimination er i den grad blevet forsømt," mener Morten Messerschmidt (DF), der vil give økonomiske gevinster til ældre, der bliver længere på arbejdsmarkedet. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
I dag kommer yngre og udenlandsk arbejdskraft foran i køen, mener DF, der vil hæve gevinsterne for danske seniorer, der vil tage flere år på arbejdsmarkedet.

Dansk Folkeparti vil sikre, at flere seniorer med dansk baggrund kan blive på arbejdsmarkedet nogle ekstra år.

Det siger partiets formand, Morten Messerschmidt (DF), i et interview med Avisen Danmark.

Her udtrykker Messerschmidt blandt andet, hvordan han mener, at ældre diskrimineres ud af arbejdsmarkedet, fordi arbejdsgiverne hellere ansætter unge mennesker end fastholder erfarne medarbejdere.

Det skal ifølge Dansk Folkeparti løses ved, at arbejdsgivere kun skal have lov til at ansætte udenlandsk arbejdskraft, hvis de kan godtgøre, at de har gjort et ærligt forsøg på at hyre en dansk senior.

Derudover skal seniorer, der gerne vil fortsætte på arbejdsmarkedet have en ekstra økonomisk gevinst. Således vil Dansk Folkeparti hæve den skattefrie udbetaling fra 44.000 kr. til 66.000 kr. man før det første år, hvis man udskyder sin pension og arbejder 30 timer om ugen. Det andet år ligger beløbet i dag på 26.000 kr., men står det til DF, skal det hæves til 38.000 kr.

Hvis man som senior vælger at arbejde 20 timer om ugen skal beløbsgrænserne ligge på hhv. 33.000 kr. og 21.000 kr. det første og det andet år.

"I stedet for at fokusere på, hvordan man får udenlandsk arbejdskraft ind i Danmark, vil vi hellere se på, hvordan vi kan frigøre nogle ressourcer på arbejdsmarkedet. Her er spørgsmålet om aldersdiskrimination i den grad blevet forsømt," siger Morten Messerschmidt til Avisen Danmark.

DF foreslår også, at seniorer i pensionsalderen skal have ret til seks måneders dagpenge, hvis de mister deres job, og at der samtidig oprettes et videnscenter, der skal bekæmpe fordomme om seniorer på arbejdsmarkedet.

GDPR