Direktør erkender: Skjulte køb af ejendomme i ferieparadis

20180917-142245-7-1920x1281we
I januar 2019 blev Hesalights tidligere direktør Lars Nørholt idømt syv års fængsel for svindel i byretten, men han har efterfølgende anket dommen. (Arkivfoto)   Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix
Hesalights direktør, Lars Nørholt, snød resten af virksomhedens bestyrelse, da han i 2015 lånte 25 millioner kroner til udvidelse af hovedkontoret. Han havde nemlig allerede brugt pengene på ejendomme i Spanien.

Den tidligere direktør for Hesalight Lars Nørholt benyttede sig af en smart fidus for at skjule, at han havde brugt selskabets penge på at købe private ejendomme i det spanske ferieparadis Mallorca. Det erkendte han fra anklagebænken i Østre Landsret, hvor han er tiltalt for bedrageri, mandatsvig, momssvig, skyldnersvig og dokumentfalsk for mere end 500 millioner kroner, skriver eb.dk.  

LÆS OGSÅ: Efter tale - Kongelig datter hyldet med særlig pris

Den 25. decenber 2015 fik han bevilliget et lån på 25 millioner kroner af Hesalight, fremgår det af et referat fra et bestyrelsesmøde. Ifølge referatet skulle pengene anvendes til at udvide virksomhedens hovedkontor i Roskilde. Men i virkeligheden havde Lars Nørholt helt andre planer. Pengene var nemlig allerede blevet brugt på at købe to private ejendomme i kystbyen Port d'Andratx på Mallorca.

- Det er fuldstændig rigtigt, erkendte 48-årige Lars Nørholt i retssalen ifølge eb.dk.

Med henblik på at skjule de private ejendomshandler fik direktøren udarbejdet to forskellige lånedokumenter. I det ene fik han ret til lånet på 25 millioner kroner, hvis pengene blev brugt på udvidelsen i Roskilde. Dagen efter fik han dog lavet endnu et lånedokument, der sendte en stor del af beløbet videre til et spansk selskab, som var ejet af Lars Nørholt. 

To måneder forinden havde det spanske selskab betalt et tocifret millionbeløb for ejendommene med penge, som stammede fra Hesalights egen kasse. I retten erkendte han, at dokumenterne blev udarbejdet for at "rydde op". 

I januar 2019 blev han idømt syv års ubetinget fængsel for massiv svindel i byretten, men da han efterfølgende ankede dommen, skal der nu igen tages stilling til sagen i landsretten.  

LÆS OGSÅ: Brittas børn tiltales for groft hæleri

GDPR