Dorrit Vanglo stopper som direktør i lønmodtagernes milliardpengetank

dorrit
3. feb. 2022 13.42
Når direktør Dorrit Vanglo stopper i maj, er det også afslutningen på en lang karriere i Lønmodtagernes Dyrtidsfond, der startede i 1989.

Efter mere end 30 år i Lønmodtagernes Dyrtidsfond stopper Dorrit Vanglo som direktør i milliardpengetanken til maj. 

Dorrit Vanglo fyldte 65 år i oktober og tiden er nu kommet til at hellige sig andet bestyrelsesarbejde, lyder det i en pressemeddelelse fra LD Fonde.

LÆS OGSÅ: Gråt guld eller gammelmandsvælde: EU-sag om aldersgrænser kan opløse fagbevægelsens tronfølgekultur

De seneste 2 år har været udfordrende, særligt da danskernes indefrosne feriepenge pludselig var i toppen af den politiske dagsorden under corona:

- I al hast udbetalte vi meget store beløb, og det var usikkert, hvor stor en formue der ville blive tilbage i fonden. Nu er der mere ro på igen, så tidspunktet for et direktørskifte er godt for både LD Fonde og mig. Jeg glæder mig over alt det, LD Fonde har præsteret indtil nu, siger Dorrit Vanglo i pressemeddelelsen.

LD Fonde forvalter en formue på 53 mia. kroner, som omfatter indefrosne feriemidler i Lønmodtagernes Feriemidler og opsparede dyrtidsmidler.

LÆS OGSÅ: Unge fagligt aktive: Der er brug for yngre kræfter i fagtoppen

Bestyrelsesformanden i LD Fonde, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard, takker i pressemeddelelsen både personligt og på vegne af bestyrelsen Dorrit Vanglo for mange års indsats.

- Både ledelsesmæssigt og forretningsmæssigt er hun en stor kapacitet, og hun har udvist netop den forståelse for politik og investering, som jobbet kræver.

- Jeg har også stor forståelse for, at Dorrit efter så mange år i LD Fondes tjeneste nu gerne vil lægge om til en hverdag med mere frihed til selv at bestemme, hvor meget hun tager på paletten, siger Lizette Risgaard.

Dorrit Vanglos første stilling i fonden var med ansvar for unoterede investeringer. Hun blev vicedirektør i 2004. 

Fra maj skal hun passe sine poster som næstformand i bestyrelserne for EKF – Danmarks Eksportkredit og Det Danske Hedeselskab. Hun sidder også i bestyrelsen for Bikubenfonden og er medlem af regeringens Pensionskommission, Komiteen for God Fondsledelse samt Investeringskomiteen for The Velux Foundations .