DR skruer varmen ned under myndighedernes anbefaling

20201206-170908-A-1920x1277we
Der skrues ned for varmen i DR-byen. Også længere ned end myndighederne anbefaler. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Energikrisen gør, at DR nu skruer varmen ned til 19 grader. Der bliver samtidig indkøbt "billige tæpper", så medarbejderne kan holde varmen.

Det bliver fremover en lille smule koldere for medarbejderne i statsradiofonien.

DR’s ledelse har nemlig besluttet at sænke temperaturen i mediehusets kontorer til 19 grader på grund af energikrisen og den politiske aftale om at spare på energien.

Det skriver fagbladet Journalisten.

Og det er faktisk koldere end myndighederne anbefaler. Arbejdstilsynet anbefaler nemlig, at temperaturen holdes på 20-22 grader ved stillesiddende eller stillestående arbejde.

LÆS OGSÅ: Regeringen kræver lavere temperaturer på arbejdspladser: Kan udfordre arbejdsmiljøet

”19 grader er relativt koldt og koldere, end vi plejer at have det. Normalt tilstræber vi 20-24 grader i vores bygninger,” siger Pernille Toft, der er chef for Ejendomme og Service i DR, til Journalisten.

DR's arbejdsmiljørepræsentanter har dog også pepeget, at det ligger under myndighedernes anbefalinger, skriver fagbladet, og derfor vil ledelsen angiveligt også ”købe billige tæpper ind til udlån".

Derudover har man også besluttet at slukke lyset på Koncerthuset og alt såkaldt pyntelys og belysning, der oplyser adgangsveje.

GDPR