Podcast: Dronningemord i Kreds Sjælland ødelægger sygeplejerskernes borgfred efter OK24

anne_marie_holst_
Den nu sygemeldte kredsformand Anne Marie Holst Sommer går ikke frivilligt. Foto: Pressefoto/DSR Kreds Sjælland
En samlet kredsbestyrelse vil vælte den sjællandske sygeplejeskeformand i en bizar situation, hvor begge parter beskylder den anden for grov mobning og krænkelser. Der kan hurtigt gå national fagpolitik i sagen, lyder det fra A4's faglige kommentator i nyeste afsnit af podcasten 'Fagbevægelsen Uden Filter.'

Fagbevægelsen uden Filter udkommer hver torsdag og kan høres gratis på blandt andet Spotify og Apple podcasts.

Knap har sygeplejerskerne lagt OK24 bag sig med et historisk roligt afstemningsresultat, før et nyt drama smadrer freden i Dansk Sygeplejeråd.

En enstemmig kredsbestyrelse i DSR Kreds Sjælland har formuleret mistillid til den sygemeldte kredsformand, Anne Marie Holst Sommer. Bestyrelsen vil have hende afsat på en ekstraordinær generalforsamling, hvor det eneste punkt på dagsordenen handler om at vælte formanden.

Det sker efter længere tids grove arbejdsmiljøproblemer i kredsen, der blandt andet har ført til flere sygemeldinger blandt kredsens politikere. 

Men kredsformand Anne Marie Holst Sommer - der i efteråret blev nummer to i kampvalget om at blive nye DSR-forperson med knap 29 procent af stemmerne - nægter at trække sig. 

Ifølge kredsformanden er det nemlig hende, der er offer for arbejdsmiljøproblemerne. Hun nægter derfor at gå frivilligt og har i sinde at kæmpe for sit mandat på den ekstraordinære generalforsamling, fortæller A4's faglige kommentator, der betegner situationen som "kaotisk" og "helt usædvanlig". 

"I Anne Marie Holst Sommers egen udlægning er hun blevet udsat for systematisk grov mobning og krænkelser fra den øvrige politiske ledelse i kredsen, siden hun slog den mangeårige hidtidige formand i 2021. Hun ligger ned og er såret, men hun vil kæmpe tilbage," siger Gitte Redder i nyeste afsnit af podcasten 'Fagbevægelsen Uden Filter'. 

Et centralt omdrejningspunkt i sagen er en fortrolig rapport om arbejdsmiljøet udarbejdet af eksterne konsulenter. Ifølge de 18 resterende medlemmer af kredsbestyrelsen konkluderer rapporten, at problemerne ikke kan løses, uden at Anne Marie Holst Sommer stopper som formand, men Sommer selv mener, at rapporten frikender hende for de grove anklager. 

Rapporten er fortrolig og bliver ikke offentliggjort. Det er en af ingredienserne, der gør sagen sprængfarlig og risikerer at ramme DSR-forkvinde Dorthe Boe Danbjørg - der ellers vil gøre alt, hvad hun kan for ikke at blive trukket ind i virakken, mener den faglige kommentator:

"Sagen opstod under Grete Christensen, så på den måde har den nye forkvinde ingen andel i sagen. Men mange medlemmer er rasende over sagen og forsøger at fremprovokere en reaktion fra Dorthe Boe Danbjørg. Samtidig kan diskussionen om åbenhed og uprofessionel håndtering blusse på DSR's kongres, der finder sted en uge efter den ekstraordinære generalforsamling."

Gitte Redder mener ikke, at kredsformandens greb om mandatet overlever mødet med den ekstraordinære generalforsamling:

"Anne Marie Holst Sommer er dead woman walking som kredsformand. Men hun er en fighter, og hun vil slås for sit eftermæle."

Fagbevægelsen uden Filter udkommer hver torsdag og kan høres gratis på blandt andet Spotify og Apple podcasts.

GDPR