Produktionsselskab må afskedige medarbejdere som følge af rettighedskonflikt

Sigurdpressebilleder-8679
Drive Studios har været tvunget til at opsige otte medarbejdere, som konsekvens af rettighedskonflikten og streamingselskabernes efterfølgende produktionsstop, oplyser administrerende direktør, Sigurd Bæk Jensen, til Mediawatch.  Foto: Pressefoto/Drive Studios
13. jul. 2022 12.54
Et stort underskud og manglende salg af projekter på grund af den omstridte rettighedskonflikt, tvinger nu Drive Studios til at afskedige otte medarbejdere.

Den verserende rettighedskonflikt mellem Create Denmark, Producentforeningen og flere streamingtjenester har nu haft konsekvenser for et dansk produktionsselskab. 

LÆS OGSÅ: Omstridt rettighedsaftale er nu droppet 

Drive Studios, der blandt andet står bag fiktionsserier til DR3 og tv-kanalen See, har været tvunget til at opsige otte medarbejdere, som konsekvens af rettighedskonflikten og streamingselskabernes efterfølgende produktionsstop. 

Det oplyser Drive Studios administrerende direktør, Sigurd Bæk Jensen, til Mediawatch

Stort underskud

Drive Studios forlod 2021 med underskud på 12,7 millioner korner. Et tal, som Sigurd Bæk Jensen forklarer ved, at en række af produktionsselskabets projekter ikke har kunnet realiseres, primært som følge af rettighedskonflikten. 

Underskuddet kombineret med aflyste projekter har udmundet sig i, at otte ud af 30 medarbejdere har måttet afskediges. Heriblandt producere, udviklingsproducere og en regnskabsmedarbejder.

Det markante medarbejdertab betyder, at Drive Studios fremover må omstrukturere måden, de griber projekter an på. 

”Det betyder, at vi i stedet vil gå ud og hyre folk, når vi har projekterne. Det er lidt et paradigmeskifte for os, for vi har i høj udstrækning forsøgt at have en fast kerne af medarbejdere. Så det har vi lige skullet vænne os til. Vi har sagt farvel til mange medarbejdere, der har været der i mange år," siger Sigurd Bæk Jensen til Mediawatch.

Aftalen fastholdes ikke

Rettighedskonflikten udspringer af den aftale, der blev indgået mellem Create Denmark og Producentforeningen, der havde til formål at sikre danske skuespillere, forfattere og instruktører en højere betaling fra streamingtjenester gennem løbende udbetalinger fra dem, der beregnes efter antallet af de abonnenter, som tjenesterne har.

LÆS OGSÅ: Streaminggiganter standser al dansk produktion

Aftalen har dog haft den konsekvens, at streamingselskaber på stribe har standset deres danske produktioner, da de mener, at aftalen medfører for høje omkostninger. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord