Produktionsselskab må afskedige medarbejdere som følge af rettighedskonflikt

Sigurdpressebilleder-8679
Drive Studios har været tvunget til at opsige otte medarbejdere, som konsekvens af rettighedskonflikten og streamingselskabernes efterfølgende produktionsstop, oplyser administrerende direktør, Sigurd Bæk Jensen, til Mediawatch.  Foto: Pressefoto/Drive Studios
13. jul. 2022 12.54
Et stort underskud og manglende salg af projekter på grund af den omstridte rettighedskonflikt, tvinger nu Drive Studios til at afskedige otte medarbejdere.

Den verserende rettighedskonflikt mellem Create Denmark, Producentforeningen og flere streamingtjenester har nu haft konsekvenser for et dansk produktionsselskab. 

LÆS OGSÅ: Omstridt rettighedsaftale er nu droppet 

Drive Studios, der blandt andet står bag fiktionsserier til DR3 og tv-kanalen See, har været tvunget til at opsige otte medarbejdere, som konsekvens af rettighedskonflikten og streamingselskabernes efterfølgende produktionsstop. 

Det oplyser Drive Studios administrerende direktør, Sigurd Bæk Jensen, til Mediawatch

Stort underskud

Drive Studios forlod 2021 med underskud på 12,7 millioner korner. Et tal, som Sigurd Bæk Jensen forklarer ved, at en række af produktionsselskabets projekter ikke har kunnet realiseres, primært som følge af rettighedskonflikten. 

Underskuddet kombineret med aflyste projekter har udmundet sig i, at otte ud af 30 medarbejdere har måttet afskediges. Heriblandt producere, udviklingsproducere og en regnskabsmedarbejder.