SF kræver lovændring om asbestprøver

20180730-164200-6-1920x1280we
SF vil sikre, at det fremover skal være uvildige aktører, der undersøger mulig spredning af asbest fra byggepladser. Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Efter positiv asbestprøve i en børnehave i Brønshøj kræver SF, at kun uvildige eksperter må stå for at lave asbestprøver på byggepladser.

Opdateret fredag kl. 10.51: I en tidligere version fremgik det, at børnene har været udsat for asbestfibre. Det er dog ikke sikkert. Styrelsen for Patientsikkerhed har vurderet, at risikoen er minimal, da eksponeringen er foregået udendørs. 

Kun uvildige eksperter må fremover foretage prøver, når der er mistanke om, at asbeststøv kan sprede sig fra en byggeplads. 

Sådan lyder det fra SF, der med ny lovgivning vil sikre, at bygge- og nedrivningsfirmaer ikke længere selv må undersøge, om der er fare for, at støv spreder sig fra byggepladser med asbest, siger SF-formand Pia Olsen Dyhr til A4 Arbejdsmiljø. 

LÆS UDDYBENDE ARTIKEL: Pia Olsen Dyhr rystet efter fund af asbest ved børnehave: Nu vil hun fratage firmaer retten til selv at stå for prøver

Partiets forslag kommer, efter at børn fra en børnehave i Brønshøj potentielt kan have været udsat for asbestfibre fra maj til september i år. Fibrene er blevet fundet på børnehavens legeplads og stammer fra nedrivningen af et eternittag i nærheden. 

Læs hele artiklen på A4 Arbejdsmiljø her.

GDPR