Efter turbulent tid har teateret Aveny-T endelig fundet en ny direktør

Marianne_Klint_S4W_2
"Jeg elsker udfordringer. Jo større problemer, der er, jo bedre er det for sådan en som mig," siger Aveny-T's nye direktør, Marianne Klint, til Politiken. Foto: Lars Erik Andreasen/Aveny-T
Marianne Klint overtager posten som direktør på teatret Aveny-T efter fyring af tidligere direktør og kritik af arbejdsmiljøet.

Marianne Klint begynder 1. oktober som direktør på teatret Aveny-T på Frederiksberg. 

Hun kommer fra en stilling som direktør for Teater Momentum i Odense, hvor hun har arbejdet sammen med unge mennesker. Aveny-T har som ambition at lave teater til netop unge. 

Marianne Klint er samtidig blevet ansat til at "få styr på forretningen", siger hun til Politiken.

"Jeg elsker udfordringer. Jo større problemer, der er, jo bedre er det for sådan en som mig," siger Marianne Klint til avisen.

Aveny-T's bestyrelsesformand, Henning Dyremose, fremhæver, at Marianne Klint er lykkedes med at tredoble omsætningen i sin tid som direktør på Teater Momentum.

LÆS OGSÅ: Skuespillere er vant til at gå syge på scenen: Nu vil Skuespillerforbundet have et adfærdskodeks

Aveny-T har haft en hel del udfordringer og været genstand for offentlig debat de seneste måneder, efter at den foregående direktør, Jon Stephensen, blev fyret i maj.

Selv mente Stephensen, at det skyldtes hans medlemsskab af det nye parti Moderaterne, og at han sammen med partiets stifter, Lars Løkke Rasmussen, fik udgivet en kronik om kulturpolitiske forhold i Politiken 2. april.

Men det har bestyrelsesformand Henning Dyremose afvist. Ifølge ham skyldtes fyringen "uenigheder om grundlæggende ledelsesmæssige og forretningsmæssige forhold".

For nylig beskrev mediet Zetland, hvordan Aveny-T har været præget af kritisabelt arbejdsmiljø under Jon Stephensens ledelse. Desuden risikerer teatret at blive økonomisk udfordret, hvis ikke teatret kommer på finansloven eller får tildelt flere midler af Frederiksberg Kommune.

Efter fyringen af Jon Stephensen har skuespiller Thomas Levin været konstitueret teaterdirektør.

GDPR