
Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.
Lærere, som sidder hjemme og fjernunderviser deres elever, har øget risiko for at blive udsat for digital chikane eller mobning, skriver folkeskolen.dk.
Digitale platforme som Teams giver nemlig eleverne nem adgang til at drille eller ligefrem mobbe deres lærere. De kan mute læreren. De kan slukke kameraet og lave noget andet. De kan også optage læreren og dele optagelsen på sociale medier eller invitere en fremmed person med ind i det virtuelle klasserum, som kan gøre grin af læreren. Foran klassen. Bag skærmen.
LÆS OGSÅ: Emil underviser i et tomt klasselokale: 'Der kan gå fuldstændig bananas i den'
Den slags digitale ubehageligheder - cyberbullying - må skolerne dog være forberedte på. Og problemet kan stige i disse år, påpeger erhvervspsykolog og lektor i arbejds- og organisationspsykologi ved Syddansk Universitet Eva Gemzøe Mikkelsen, som er specialist i mobning og krænkende handlinger på arbejdspladser.
LÆS OGSÅ: Sexismen lever på arbejdspladsen: 'Man er et dyr på en dyrskueplads'
- Når så meget af undervisningen foregår som fjernundervisning, gør det lærerne ekstra udsatte for at opleve digital chikane. De kan desuden føle sig ekstra sårbare, når de oplever noget ubehageligt, fordi de sidder alene hjemme uden kolleger at støtte sig til.
Læs hele interviewet på Folkeskolen.dk.