Ansatte på Ekstra Bladet får påtaler for krænkelser

20170726-173606-A-1920x1920we
Chefredaktør Poul Madsen vil ikke uddybe, hvad hver enkelt påtale drejer sig om. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
7. okt. 2020 14.35
Tre medarbejdere på Ekstra Bladet har fået disciplinære påtaler for krænkende adfærd, oplyser chefredaktør.

Ekstra Bladet har været meget omtalt i de seneste par uger, efter at tidligere og nuværende medarbejdere har kritiseret avisens ledelse for den sexistiske kultur, de mener har hersket på avisen.

Det førte til at avisen foretog en undersøgelse af forholdene på arbejdspladsen, og tre medarbejdere er nu blevet givet påtaler.

Det skriver Mediawatch.

- Ud fra sagerne har vi truffet nogle disciplinære foranstaltninger, som har medført, at tre medarbejdere på Ekstra Bladet har fået disciplinære påtaler, siger ansvarshavende chefredaktør Poul Madsen.

Poul Madsen oplyser desuden, at tre tidligere medarbejdere er blevet informeret om, at de ville have fået en disciplinær sanktion, hvis de stadig havde været ansat.

Chefredaktøren vil ikke uddybe, hvad hver enkelt påtale drejer sig om.

I september skrev 46 tidligere og nuværende ansatte under på, at Ekstra Bladet havde en sexistisk kultur, hvor ledelsen ikke lyttede til klager.

De 46 skrev i et brev, at de oplevede "nedladende kommentarer om deres udseende eller lumre mails, mens nogle endda fysisk oplevede seksuelle krænkelser, der grænser til eller ligefrem var overgreb".

Chefredaktør Poul Madsen blev i samme omgang kritiseret, fordi han havde givet en medarbejder en skriftlig advarsel for krænkende adfærd, men samtidig forfremmet ham.

Poul Madsen sagde i september til DR, at han fortrød, at han håndterede situationen, som han gjorde.

- Det er en meget ulykkelig sag mellem to ledere. Man skal huske på, at det er to sidestillede ledere, der havde et hund og kat-forhold til hinanden. Derfor var jeg nødt til at skride ind overfor det og lave om på det. Hvis man kunne rulle tiden tilbage, så havde jeg selvfølgelig ikke udnævnt ham på det tidspunkt, sagde han.

/ritzau/