Sommerlæsning: Elisa Rimpler dropper skærmen i ferien

elisa1
"Jeg læser ofte rigtig meget i min sommerferie, og jeg sværger til en rigtig bog med omslag og papirsider," siger Elisa Rimpler. Foto: Sif Meincke/BUPL
Pædagogernes formand kobler ofte af med bøger i sin ferie, men det skal være en rigtig bog med omslag og papirsider. Se hvilke tre bøger, der ryger i hendes rejsekuffert denne sommer.

Sommeren er over os og i forbundshuse landet over skifter toppen af dansk fagbevægelse mødebord, kaffe og overenskomster ud med liggestol, sangria og gode bøger.

Vi har spurgt en række faglige profiler, hvilke tre bøger skal de skal læse i deres sommerferie og hvorfor.

Sommerserie: Tre bøger til feriekufferten

Sommerferiesæsonen er over os. I den forbindelse har A4 Arbejdsliv bedt en række faglige profiler anbefale tre bøger, som de selv skal have med på sommerferie, eller som de tidligere har læst.

Lad dig inspirere af A4 Arbejdslivs sommerserie.

Deltagere i serien:

  • Lizette Risgaard, formand Fagbevægelsens Hovedorganisation
  • Elisa Rimpler, formand BUPL
  • Anja C. Jensen, formand HK

I dag er turen kommet til formand i BUPL, Elisa Rimpler.

"Jeg læser ofte rigtig meget i min sommerferie, og jeg sværger til en rigtig bog med omslag og papirsider, så jeg kan slippe for skærmen. Jeg vil gerne være så analog som muligt for at koble helt af," siger hun.

Denne sommer er det både fagbøger og skønlitteratur, der ryger i pædagog-formandens kuffert. 

'Normkritik i pædagogisk praksis' redigeret af Karen Madsen, Janne Jørgensen og Jacob Graack

"Den rammer ind i en debat og et felt, der handler om, hvordan vi som pædagoger er bevidste om og kan udfordre vores normer i pædagogikken. Både når det kommer til køn, race, seksualitet og handicap. Det vil jeg gerne blive klogere på, fordi det er en vigtig debat i BUPL," forklarer Elisa Rimpler.

'Pædagogens relationskompetence' af Louise Klinge og Tina Brandt

"Denne bog taler direkte ind i den trivsels - eller omsorgskrise, vi lige nu oplever i vores samfund. Aldrig før har så mange børn og unge haft ondt i livet. Og så har jeg stor respekt for forfatterne, der gør en dyd ud af altid at være på børnenes side. Så den bog må jeg simpelthen læse," siger hun.

'Lageret Huset Marie' af Jonas Eika Rasmussen

"Den har jeg endnu ikke fået læst. Den har fået rigtig gode anmeldelser som en samfundskritisk dannelsesroman. Den glæder jeg mig også til at læse," lyder det fra BUPL-formanden.

GDPR