Endnu en branche i opråb: Vi mangler hænder!

20150729-142317-4-1920x1281we
- Hvis vi ikke får de kompetencer ind, som vi har brug for, så kan det i sidste ende betyde, at vi ikke kan udvikle nye produkter, der kan hjælpe vores patienter, siger Elise Hauge, der er koncerndirektør med ansvar for HR og kommunikation i Lundbeck. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
9. jun. 2021 08.05
Tre af de største og mest succesrige selskaber inden for medicinal- og life science-branchen i Danmark mangler arbejdskraft og peger på bureaukratiske regler som en stor del af problemet.

Mangel på dansk og udenlandsk arbejdskraft er en alvorlig udfordring.

Sådan lyder det nu i et opråb til politikerne fra tre af de største og mest succesrige selskaber inden for medicinal- og life science-branchen i Danmark forud for forhandlingerne om reformer, der skal skaffe mere arbejdskraft. Det skriver Børsen.

LÆS OGSÅ: Rekordstor søgning efter pædagoger og skolelærere: Kan ikke forklare hvorfor

Tidligere har samme melding lydt fra blandt andre byggeriet, industrien og restaurationsbranchen. Men nu melder Lundbeck, Leo Pharma og Demant sig i koret.

- Hvis vi ikke får de kompetencer ind, som vi har brug for, så kan det i sidste ende betyde, at vi ikke kan udvikle nye produkter, der kan hjælpe vores patienter. Så det vil tage længere tid at udvikle produkter, og det kan potentielt på længere sigt ramme vores omsætning, siger Elise Hauge, der er koncerndirektør med ansvar for HR og kommunikation i Lundbeck, til Børsen.

Hun siger til avisen, at Lundbeck lige nu har 50 ledige stillinger på en fabrik i Lumsås og på hovedkontoret i Valby. Hos Demant står administrerende direktør Søren Nielsen lige nu og mangler mellem 50 og 100 ansatte.

Alle tre danske giganter har brug for vidensmedarbejdere fra udlandet, og det er særligt her, at de oplever problemer. Der er nemlig en masse bureaukrati, der spænder ben for at hente ansatte til landet. De peger blandt andet på kravet om, at den ansatte skal have en dansk bankkonto for at få udbetalt løn som et benspænd.